Viru rallil võidutsenud Gross: mul on hea meel, et ühe katse võitis Tänak

Jaan Martinson
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross teel võidule.
Georg Gross teel võidule. Foto: Ray Põder

Eesti autoralli meistrivõistluste kolmandal etapil, Viru rallil, võidutsesid ainsatena WRC-autol startinud Georg Gross ja Raigo Mõlder. Teise koha ja N4-klassi esikoha said Ott Tänak ja Martin Järveoja. Kusjuures Grossi autot hooldas Tänaku tiim. Gross juhib meistrivõistlusi üld-, Tänak N4 arvestuses.

Gross kihutas koduradadel, kus sirged ja kurvid pähe kulunud, kuid, mis peamine – auto, mis tihtipuhku on alt vedanud, pidas kenasti vastu. «Tiim tegi head tööd,» kiitis Gross peamise rivaali Tänaku meeskonda OT Racing, kes tema sõiduvahendit ette valmistas ja ralli ajal hooldas. Sestap oli tema edumaa Tänaku ees piisavalt suur, 48 sekundit.

Vaid üks katsevõit libises Grossil käest, Tänakule, ülejäänud tulid turvaliselt koju.

«Väga rahul olen, Viru ralli on üks raskemaid rallisid, ja seda ka mulle. Suutsime siiski teha ära kõik vajaliku ning on hea olla taas Viru ralli võitjatena finišis. Ühe katsevõidu andsime küll ära, kuid mul on hea meel, et selle võttis just Ott,» rääkis Gross ning kiitis konkurenti.

Ka Tänak tunnistas, et tegu polnud lihtsa ralliga: «Viru pole kunagi lihtne olnud, nii ka tänavu, kui oli väga erinevaid katseid. Kuid mulle meeldib seda rallit sõita, saan mõnusa adrenaliinilaksu ja naudingu. Laupäeva hommikul ründasime kohe ja tegime oma võistlusklassi rivaalidega vahe sisse, ja see oli õige otsus, sest saime päeva teises pooles rahulikumalt võtta.»

Kolmas koht ja N4-klassi teine koht kuulus Timmu Kõrgele ja Erki Pintsile, kes kaotasid Tänakule 40,2 sekundiga. Kõrgel oli põnev duell Aleksei Lukjanuki ja Aleksei Arnautoviga, kes aga kümnendal katsel teelt välja sõitsid ja katkestasid. «Oleme finišis ja rahul,» sõnas Kõrge. «Kuid oleksime tahtnud Tänakule siiski pisut vähem kaotada, kuid täna läksid asjad nii.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles