Tristan Viidas tõusis Prantsusmaa F4 sarjas poodiumile ja üldarvestuses teiseks

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristan Viidas
Tristan Viidas Foto: Erakogu

Le Vigeant’i ringrajal peetud F4 French Championshipi vormelisarja etapil jõudis eestlane Tristan Viidas teises sõidus poodiumile.

Reedel peale ainukest 30-minutilist vabatreeningut toimunud kvalifikatsioonis tegi Viidas kolmandal ringil enam-vähem korraliku aja ja otsustas seejärel maksimaalselt kütust kulutada, et ajasõidu lõpupoole taas parimat aega üritada. Paraku lehvisid viimased kuus ringi raja ääres kollased lipud ja kiireimad ajad tühistati. Esimesse sõitu tuli seega startida 12.kohalt.

Esimeses sõidus oli Viidase eesmärk jõuda kohale, mis laseks tal teises sõidus (esikümne ümberpööratud järjekord) startida korralikult positsioonilt. Kuigi ilmselt võinuks ta veel mõne positsiooni võrra tõusta, oli kaheksas koht piisavalt hea, et järgmisesse sõitu kolmandana startida. Esimese sõidu võitis prantslane Anthoine Hubert, kellele järgnesid sakslane Dennis Anoschin ja prantslane Tom Le Coq.

Teises sõidus sai Viidas korraliku stardi, tõusis teisele positsioonile ja jõudis ka esimesel kohal kihutanud konkurendile löögiulatusse. Kahjuks katkestati sõit turvaprobleemidele viidates, kuna rajale oli lekkinud õli. Sõiduvõit Severin Amwegile Šveitsist, teine Viidas, kolmas venelane Matevos Isaakjan.

Kolmandas sõidus tuli startida taas 12. positsioonilt. Seekord püüdis Viidas lihtsalt mööduda nii paljudest konkurentidest kui võimalik ning finišijoone ületas ta lõpuks kaheksandana. Kuna ühele eespool lõpetanud konkurendile määrati avarii tekitamise eest 30-sekundiline karistus, noppis Viidas seitsmenda koha punktid. Võidu võttis Hubert, teine oli Le Coq ja kolmas venelane Ivan Kostjukov.

Üldarvestuses tõusis Viidas samuti teiseks. Ülivõimas liider on Hubert, kellel on koos 253 punkti. Viidase kontol on 100 ja soomlase Simo Muhoneni omal 86,5 silma.

Tristan Viidas: «Lootsin nädalavahetuselt rohkemat, kuid selle autoga võtsin maksimumi. Eelmisel Spa ringrajal toimunud etapil sai vormel nõnda palju kannatada, et selle pidi uuesti nullist üles ehitama. Kahjuks ei tehtud seda just kõige paremini ja kogu nädalavahetuse vältel olin tõsiste probleemide küüsis - pidurid kuumenesid üle, käigud ei töötanud nii nagu vaja ja auto tasakaalu ei saadudki lõpuni paika. Midagi ei läinud plaanipäraselt.

Pärast etappi oli tiimiga pikem jutuajamine, lubati koju jõudes auto algosadeks võtta ja taas üles ehitada. Esimeses sõidus ei julgenud päris kümnendat kohta sihtida (see tähendanuks teises sõidus esikohalt startimist), kuna üks eksimus ja oled juba 11nes ehk läksin kindla peale välja.

Järgmine etapp toimub Magny-Cours’i rajal alles septembri alguses (06.09 – 08.09). Kuna sarja reeglite kohaselt ei tohi ma vahepeal kuskil mujal võistelda, teen Muhumaal jaanalinnufarmis tööd ja puhkan. Füüsilist vormi tuleb muidugi kogu aeg hoida ja neli-viis korda nädalas teen trenni - käin kas jõusaalis, ujumas või rattaga sõitmas. Jooksma peab aga iga päev.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles