Rammumees Murumets püüab Meistrite liiga üldvõitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Murumets
Andrus Murumets Foto: Erakogu

Kes ei tahaks öelda, et ta on maailma tugevaim mees.  Aga kui paljud võiksid seda öelda? Bratislava Meistrite liiga etapi võitnud rammumees Andrus Murumets võib julgelt vastu rinda lüüa ning öelda: «Tundub küll, et praegu olen maailma parim.»



Pühapäeva hilisõhtul jõudis Murumets Tallinna lennujaama. Ühes käes hiiglama suur karikas, teises veelgi suurem kohver. Mõtteis vasardamas aga teadmine, et tähistamiseks aega ei jätku, ees seisab hoopis kolmenädalane raske treeninguperiood. «Hooaeg läheb ju edasi! Kes siin ikka tähistada jaksab!»  muigas Murumets, kes oma etapivõitu üle ei tähtsusta.

 See oli tema jaoks samasugune võit nagu kõik eelmised seitse triumfi samalaadsetel võistlustel. Nagu ta ise ütles: «Poodiumil oli küll uhke seista, aga hooaja põhieesmärgiks on siiski sügisel peetav MM.»

Korraldajad maksavad


Ent ühe aspekti poolest on see võit siiski eriline. Mitte kunagi varem pole ta kahel järjestikusel rahvusvahelisel võistlusel võidurõõmu maitsnud. «See on minu jaoks tõesti harukordne. Tegi kohe meele heaks,» sõnas 188 sentimeetri pikkune ja 143 kilogrammi raskune Murumets tagasihoidlikult.

Pole kahtlustki, et käimas on Murumetsa karjääri parim hooaja algus. Nädalavahetusel peetud Bratislava etapil võitis ta teise koha saanud hollandlast Terry Hollandsit üheksa punktiga. Ühtlasi triumfeeris ta kuuest kavas olnud alast kahel – auto vedamises ja 140-kilogrammise palgi tõstmises. «Võit tuli ikka väga kindlalt seekord. Tegin korraliku võistluse. Alguses kartsin küll Vene konkurente, aga hiljem vajusid nad õnneks ära,» rõõmustas Murumets.

Ja mis veelgi parem: sarja üldarvestuses on ta kogunud 55 punkti 60 võimalikust.  Teisel kohal olev lätlane Agris Kazelniks on kogunud 25 punkti. Nii turvaline edu lubab eestlasel järgmise etapi sootuks vahele jätta, sest: «Üldarvestuses on nüüd mind üsna raske lüüa. Peaksin ise ikka totaalselt ära kukkuma, siis oleks see võimalik.»

Rammumeeste Meistrite liiga sarjas on seni peetud kolm etappi. Hooaja avaetapil Serbias sai Murumets kolmanda, teisel etapil Soomes aga esimese koha. Mis on edu saladus? «Kuna vigastus rikkus möödunud hooaja, siis hakkasin suvel kohe agaralt treenima. Talvel tegin meeletult trenni – kaks kuud järjest rassisin kaheksal korral nädalas. Kompasin inimvõimete piire, püstitasin isiklikke rekordeid nii hommikul kui ka õhtul,»  selgitas Murumets ja lisas: «See tappis ikka korralikult ära. Talvel olin juba täiesti tühi, aga nüüd lõikan raske treeningu vilju.»

See ei tähenda aga, et ta praegu endale puhkust võiks lubada. Eile tegi ta küll treeninguvaba päeva, kuid puhkuseks ometi aega polnud. «Tegin arvuti taga natuke tööasju. Sain vähemalt mõtted mujale.»

Juba täna astub Murumets aga taas treeningusaali, et valmistuda kolme nädala pärast Kanadas peetavateks võistlusteks. Need ei kuulu küll Meistrite liiga kavasse, kuid on sellest hoolimata tugeva tasemega.

Seda enam, et seal makstav honorar ja auhinnaraha ületavad ka Meistrite liiga omad. «Summadest ma parema meelega ei räägiks. Viimati hakkab veel maksuamet tülitama,» muigas Murumets, kelle sõidu, majutuse ning söögi eest kannavad alati hoolt võistluste korraldajad.

Finaal Hiinas


Suuresti tänu sellele on eestlane ka peaaegu tervele maakerale ringi peale teinud. Eksootilisematest paikadest on ta käinud Kariibi mere saartel. «Reisimist on ikka väga palju. See ajab mind ennast ka juba segadusse. Vahel ärkan hommikul üles ja mõtlen, kus linnas ma parasjagu olen,» muigas Murumets, kes tänavu sügisel sõidab Hiinasse.

Just seal pannakse Meistrite liiga sarjale punkt.  Enne seda tuleb tal kaasa teha veel seitsmel etapil.

«Tänavu tahaksin sarja üldvõidu koju tuua. Olen sellise eesmärgi endale seadnud ning loodan seda ka täita,»  sõnas ta lõpetuseks.

Andrus Murumets
•    Sündinud 20. juulil 1978
•    Pikkus: 188 cm
•    Kaal: 143 kg
•    Trumpalad: raskete kohvrite ja kivide kandmine
•    Saavutused: 3. ja 4. koht Arnold Classicul, MMi (World Strongest Man) 6. koht, MMi (IFSA) 4., 5., 5. koht

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles