Timo Sild sai MMil tavarajal 19. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Sild.
Timo Sild. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Orienteerumisjooksu MM-il Vuokattis selgitati täna tavaraja parimad. Nii meeste kui naiste seas võtsid järjekordse võidu viimase kümnendi valitsejad – šveitslanna Simone Niggli teenis oma 22. ja prantslane Thierry Gueorgiou oma 11. MM-kulla.

Naiste 13,9 km pikkusel rajal edestas Niggli hõbeda ja pronksi saanud rootslannasid Tove Alexanderssoni ja Lena Eliassoni vastavalt 2.59 ja 3.06. Esimesena jäi medalita kodupubliku soosik Minna Kauppi. Anu Åkerman jooksis üle poole rajast teises kümnes, kuid kaotas siis ühel pikal etapil väärtuslikke minuteid ja lõpetas 29. kohal. Kirti Rebane lõpetas 34. kohaga.

Meeste võistlus tõi rohkesti rõõmu meie naabritele – soomlane Jani Lakanen võitis hõbeda ja lätlane Edgars Bertuks teist aastat järjest pronksi. Nende kaotused võitjale olid vastavalt 1.18 ja 1.50.

Timo Sild ja Peeter Pihl alustasid võistlust väga hästi, kuid 19,8 km pikkusel rajal jõudis väsimus kallale tublisti enne päästvat finišijoont. Siiski lõpetasid mõlemad oma senise karjääri kõrgeimal kohal – Sild oli 19. ja Pihl 27.

Homme on MM-il puhkepäev, neljapäeval toimub lühiraja kvalifikatsioonivõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles