Levadia ja Flora asuvad eurosarjas vigade parandust tegema

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Levadia peatreener Marko Kristal.
FC Levadia peatreener Marko Kristal. Foto: Peeter Langovits

Täna õhtul ootab jalgpalli Euroopa liigas tõehetk ees nii FC Florat, Tallinna Levadiat kui ka Narva Transi – kõik kolm Eesti klubi on esimese kvalifikatsiooniringi kordusmängu eel keerulises seisus.

Kui Trans vajab 0:3 kaotatud avamängu järel Rootsis Gefle seljatamiseks ülimat imet, siis Bala Towni võõrustava Levadia ja Albaanias sealse FK Kukësiga kohtuva Flora jaoks on kõik enda kätes. Levadia peatreener Marko Kristal sõnastas 0:1 kaotatud avamängu tõttu tänase eesmärgi väga lihtsalt: «Peame hakkama väravaid lööma, kui tahame edasi saada. Võõrsil jäi lihtsalt puudu realiseerimisest, see polnud mäng, mida me poleks võinud võita,» sõnas ta.

Edasipääsu tagamiseks vähemalt kahte väravat vajav Levadia ei ole suutnud Eesti meistriliigas ühes mängus kaks korda sihile jõuda pärast 3. maid, kui Kuressaare alistati 2:1. Kristal tunnistas, et just võimaluste realiseerimisele on viimastes trennides eriliselt tähelepanu pööratud. «Walesis saime 15 nurgalööki, pealelööke kogunes 13 ja neist läks raami kuus. Kui selle protsendi paremaks saame, pole viga. Samuti peame arvestama, et nagu britid hooaja alguse mängudes ikka, tulevad vastased meile agressiivselt peale. Võõrsil me selleks valmis polnud,» nentis ta.

Siiski avaldas peatreener lootust, et mäng otsustatakse ära 11 meetri karistuslöökide abita. «Vaadates, kuidas me neid sel aastal löönud oleme, siis penaltite peale küll ei tahaks lasta, jah,» muigas ta. Meistriliigas on Levadia mängijad tänavu penaltil eksinud kolmel korral.

Keskväljamees Aleksandr Dmitrijev peab võtmeks head algust. «Tuleb hakata kohe esimestest minutitest kõvasti tööd tegema. Püüame ühe ära lüüa, siis vaatame edasi,» ütles Dmitrijev. Levadia ja Bala Towni kohtumine Kadrioru staadionil algab kell 19.

Kodumängu Kukësi vastu suuremalt jaolt kontrollinud, ent vastastele hinnalise võõrsilvärava kinkinud Flora peab 1:1 seisu enda kasuks pööramiseks samuti ründama asuma. Nagu peatreener Marko Lelov pärast avamängu pelgas, ootaski Tiranas – pealinnast ligi 150 km kaugusel asuva Kukësi enda kodustaadion ei vasta eurosarja nõuetele – eestlasi 35 soojakraadini küündiv leitsak.

Läbi Peterburi ja Müncheni targu juba teisipäeval Albaaniasse saabunud florakad kinnitasid aga klubi pressiteenistuse vahendusel, et tänaseks jõutakse taastuda. Ründaja Albert Prosa sõnul võivad viigiseisult alustamisel olla omad plussidki. «Arvan, et kui oleksime võitnud 1:0, siis võib-olla nad ründaksid kohe algusest peale rohkem. Nüüd on nad ehk võõrsil löödud väravaga rahul ning meil on endal rohkem aega võimalusi luua ja mäng käima panna,» arutles Prosa.

Kui Lelov ilmutas pärast avamängu kindlat veendumust, et Floral on endiselt olemas kõik võimalused klubi ajaloos teist korda eurosarja eelringist edasi pääseda, siis sama meelt on ka Prosa. «Kindlasti on vastane alistatav, mingit tasemevahet ei ole. On vaja mängida kindlalt oma mängu ja siis võib tulemus ka tulla,» lausus ta. Kukësi ja Flora kohtumine algab kell 20.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles