Sellel nädalavahetusel toimub Baltikumi vanim golfivõistlus Niitvälja Karikas

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niitvälja Karikas
Niitvälja Karikas Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Reedest pühapäevani, 12.–14. juulil toimub Niitväljal Baltimaade vanim, arvult juba kahekümne esimene golfivõistlus Niitvälja Karikas. Sel aastal osaleb sada võistlejat seitsmest riigist.

Kolmepäevase võistluse käigus selgitatakse individuaalarvestuses välja Baltikumi vanima võistluse paremad nii naiste kui meeste võistlusklassis. Võistlemas on mängijad nii Baltikumist, Venemaalt, Singapurist, Lõuna-Aafrikast, Šotimaalt ja Taist. Kokku on registreerinud 89 meest ning 11 naist.

Niitvälja Golfi tegevjuhi Kristo Tohver sõnul kannab Niitvälja Karikas endas kogu Eesti golfi ajalugu ja oma nimetahvli kinnitamine karikale on iga tipp golfimängija unistus. Samas on see väärikas võistlus ka kõikidele teistele Eestis võistlusgolfi mängivatele inimestele, mida kinnitab nii arvukas osavõtt kui ka fakt, et tänavu on võistlemas üks mängija, kes on mänginud Niitvälja Karikat 21 aastat ja üks mängija, kellel täitub sellel aastal 20. aasta.

XXI Niitvälja Karikas kuulub Euroopa Golfi Assotsiatsiooni võistluskalendrisse ja World Amateur Golf Ranking turniiride nimekirja, kus võistlejad saavad teenida maailma edetabeli punkte.

Niitvälja Golfiklubi valiti 2011. ja 2012. aastal Eesti Golfi Liidu poolt parimaks golfiklubiks Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles