Mägi ja Haas kuuluvad EMil soosikute hulka

Jaan Martinson
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleriin Haas.
Eleriin Haas. Foto: Margus Ansu

Rasmus Mägi ja Eleriin Haas alustasid Tamperes toimuvat U23 EMi kenasti, pääsedes vastavalt 400 m tõkkejooksus poolfinaali ja kõrgushüppes finaali ning on kahtlemata medalisoosikud.

Mägi jäi oma eeljooksus teiseks ja sai kirja aja 50,30, kuid sõnas usutluses Vikerraadiole, et jooksis kindla peale: «Natuke jäi veel algusest varu ja lõpust ka veel kindlasti, sest väga pressima ei hakanud, et jooksuvõitu saada. Nüüd on kindlus olemas, aga kindlasti tuleb poolfinaal tunduvalt raskem.»

Haas ületas kõik kõrgused esimesel katsel, edasipääsuks piisas tulemusest 1.84. «Soojenduskatsed olid isegi paremad. Võib-olla tuli kerge pinge sisse, sest oli vaja finaali saada,» kommenteeris Haas, kelle lõppvõistlus toimub laupäeval.

Nadilt läks kümnevõistlejal Karl Robert Saluril, kes oli 100 meetri jooksus isikliku rekordiga 10,80 seltskonna kiireim, hüppas kaugust 7.12 ja tõukas kuuli 13.15, kuid vigastas kõrgushüppe proovikatsel hüppeliigest ja pidi katkestama. Kolme alaga kogus Saluri 2434 punkti ja edestas isikliku rekordi graafikut 69 punktiga.

Pettumus oli ka Maicel Uibo 7.24 kaugushüppe kvalifikatsioonis, millega ta lõppvõistlusele ei pääsenud. Uibo isiklik mark on tänavu aprillis USAs kümnevõistluse sees hüpatud 7.82.

Donetskis, kergejõustiku noorte MMil jõudis Reena Koll neidude teivashüppes lõppvõistlusele, ületades algkõrguseks valitud kvalifikatsiooninormi 3.90 esimesel katsel.

Universiaadil Kaasanis sai Mari Klaup seitsmevõistluses 5837 punktiga 7. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles