Eesti jalgpalliajalugu teinud Hunt viis Levadia Euroopa liigas teise eelringi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastaseid kolme väravaga kostitanud Rimo Hunt (keskel) koos kaaslastega rõõmustamas.
Vastaseid kolme väravaga kostitanud Rimo Hunt (keskel) koos kaaslastega rõõmustamas. Foto: Peeter Langovits

Eurosarjades Eesti klubijalgpalli läbi aegade kõige edukamalt esindanud FC Levadia oli eile taas ülesannete kõrgusel, kui Euroopa liiga esimeses eelringis murti Walesi tiim Bala Town. Avamängu kaotanud Levadia sai eile 3:1 võidu ja pääses koondtulemusega 3:2 teise eelringi.

Õhtu kangelaseks kerkis hiljuti ka koondiseõhku nuusutada saanud 27-aastane ründaja Rimo Hunt, kes kõmmutas vastaste puuri kolm palli. Esimese tabamuse sai ta kirja 6., teise 21. ja kübaratriki vormistas 50. mänguminutil. Ühtlasi oli tegemist esimese korraga Eesti klubijalgpalli ajaloos, kui eurosarjas saadi kirja hat-trick. Matši lõpp läks siiski veel ärevaks, kui vastaste mängumees Ryan Jones jõudis 89. minutil tabamuseni.

«Saime selle resultaadi kätte, mille järele tulime. Alati võiks muidugi lihtsamalt tulla. Lasime teise poolaja keskel neil meie mängurütmi ära lõhkuda,» tõdes Levadia juhendaja Marko Kristal pärast mängu.

«Minu esimene kübara­trikk sellisel tasemel. Sai eelmised ebakindlused ületatud,» tõdes Hunt, kes pidi teise poolaja keskpaigas väljakult lahkuma, kuna sai tugeva löögi vastu reit. «Vara veel öelda, millises seisus jalg on, kuid midagi katastroofilist ei tohiks olla.»

Euroopa liiga teises eelringis ootab Levadiat nüüd ees Rumeenia klubi CS Pandurii Targu Jiu. Tänavu Rumeenia meistrivõistlustel hõbemedali võitnud Pandurii oli avaringis vaba. Klubide omavaheline avakohtumine on kavas juba teisipäeval Tallinnas.

«Hakkame nüüd teisipäevaseks matšiks valmistuma. Eks küsin (Tarmo) Kingi käest, kuidas nad mängivad, kuna nad alles kohtusid (Kingi koduklubi Györi ETO alistas kolmapäeval sõprusmängus Pandurii 2:1),» sõnas Kristal. «Vastane on küll nimede poolest kõvem, kuid neil hooaeg veel ei käi ja mängule tullakse sõpruskohtumiste pealt.»

Samal ajal langes Euroopa liiga avaringis konkurentsist Narva Trans, kes jäi kindlalt alla rootslaste Geflele. Rootsi tiim võitis eile koduväljakul toimunud kohtumise 5:1 ning kahe mängu kokkuvõttes oli nende üleolek 8:1. Narva tiimi ainsa tabamuse autoriks märgiti 17-aastane ründaja German-Guri Lvov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles