Lakers loobus Metta World Peace'ist

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metta World Peace uuel hooajal enam Lakersi särki ei kanna.
Metta World Peace uuel hooajal enam Lakersi särki ei kanna. Foto: SCANPIX

Los Angeles Lakersi korvpalliklubi otsustas lõpetada lepingu neli hooaega nende ridades mänginud Metta World Peace'iga.

«On raske jätta hüvasti sellise mängijaga nagu Metta, kes on olnud viimasel neljal aastal meie meeskonna lahutamatuks osaks,» seisis Lakersi tegevdirektori Mitch Kupchaki ametlikus avalduses. «Ta on meie organisatsiooni rohkelt panustanud nii kogukonnatöö kui ka mängudega. Võib-olla oli tema kõige suurem panus just 2010. aasta NBA finaali seitsmes mäng, kui ta aitas meid võidule Celticsi üle ning see oli Lakersi ajaloo play-offide kõige olulisem võit. Täname Mettat tema panuse eest ja soovime talle tulevikuks kõike head,» lisas Kupchak.

Lakers kasutas Metta World Peace'ist loobumisel amnestiaklauslit, mis on eelmisel aastal sõlmitud kollektiivlepingu uus lisandus, mille järgi võivad klubid loobuda ühest oma mängijast, kelle palk ei lähe enam arvesse klubi eelarves palkade maksmisel. Samas peab Lakers Mettale siiski tasuma järgmise hooaja 7,7 miljoni suuruse palga.

Metta World Peace, endisega nimega Ron Artest, kirjutas pärast Lakersi teadaannet mitu kummalist postitust Twitterisse. Ühes neist lubas ta hakata hokimängijaks, teises teatas, et läheb mängima Hiinasse Yao Mingi meeskonda.

33-aastane Metta World Peace ühines Lakersiga 2009. aastal ning tuli 2010. aastal klubiga NBA meistriks. Lõppenud hooajal sai 2.01 meetri pikkune mängumees platsile keskmiselt 33,7 minutiks ning panustas selle ajaga keskmiselt 12,4 punkti, 5,0 lauapalli ja 1,5 resultatiivse sööduga. Pärast Lakersist lahkumist peab Metta World Peace jääma ootama pakkumisi teistelt klubidelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles