Sõber võidust: väga võimas värk!

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U20 korvpallikoondis alistas olulises kohtumises Tšehhi ja säilitas edasipääsulootused.
Eesti U20 korvpallikoondis alistas olulises kohtumises Tšehhi ja säilitas edasipääsulootused. Foto: Toomas Huik

«Tundsin juba enne mängu, et poisid on täna valmis võitlema, aga mäng ja võit iseenesest on väga võimsad!» õhkas Eesti U20 korvpallikoondise peatreener Andres Sõber pärast kodusel EM-finaalturniiril Tšehhi üle saadud võitu 75:58.

Kahes esimeses kohtumises lüüa saanud Eesti koondise peatreener korjas hoolealused koosolekule juba lõunal. «Tavaliselt teen seda enne mängu, aga seekord saime varem kokku ja rääkisime sellest, kes me oleme ja kus me oleme. Midagi erilist polnud vaja välja mõtelda, rääkisin ikka tavalisi asju – kes vaba on, see peab viskama ja kaitses tuleb kõvasti töötada,» rääkis Sõber. «Arvasin juba ette, kui vastane ei tule meile kõvasti peale, viskame oma pallid sisse.»

Sõbra hinnangul vabastas võit meeskonna pingetest, kuna suure tõenäosusega suudetakse vältida alagrupis viimast kohta. Rohkemgi veel, kui Eesti alistab reede õhtul Itaalia, jõutakse koguni ülemisse vahegruppi. Tõsi, asjade sellise käigu juures on oluline seegi, et Prantsusmaa alistas Tšehhi. Vastupidisel juhul tekib surnud ring, kuid Eesti korvide vahe on seni vastastest kehvem.

Itaalia vastu lubab Sõber igatahes vägevat lahingut. «Kindlasti ei istu me maa-ala kaitsesse, vaid läheme kohe algusest peale kõvasti kallale,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles