Iljuštšenko avas Kaasanis eestlaste medaliarve

Postimees
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko ületas 1.94 ja teenis universiaadil pronksmedali.
Anna Iljuštšenko ületas 1.94 ja teenis universiaadil pronksmedali. Foto: Mihkel Maripuu

Kaasanis toimuval suveuniversiaadil jõudis Eesti eile medaliriikide sekka, kui Anna Iljuštšenko võitis kõrgushüppes pronksmedali. Iljuštšenkole tõi medali tänavuse hooaja tippmark 1.94. Sama tulemusega võitis ta pronksmedali ka kaks aastat tagasi Shenzhenis toimunud universiaadil.

Iljuštšenko alustas võistlust konarlikult ja ajas avakõrguse 1.80 esimesel katsel maha ning 1.90 alistus alles kolmandal üritusel, ent medali toonud 1.94 sai ta üle kohe esimesel katsel. Kuna Eesti rekordit kordav 1.96 jäi kolmel korral ületamata, jäi veel püüdmatuks ka MMi A-norm 1.95 (B-normiks on 1.92).

Tulemusega 1.96 võitis kuldmedali poolatar Kamila Stepaniuk ja sama tulemuse juures pidi hõbedase autasuga leppima venelanna Maria Kutšina.

Eesti kergejõustiklastest saavutas Tiidrek Nurme eile 5000 m jooksus tulemusega 14.08,02 kaheksanda koha. Priidu Niit heitis ketast 51.70 ja lõpetas võistluse 11. positsioonil. Kettaheites võitis 63.54-ga kuldmedali brasiillane Ronald Juliao ja 5000 m jooksus finišeeris esimesena Aserbaidžaani esindaja Haile Ibrahimov 13.35,89ga.

Samal ajal on Soomes Tamperes käimas U23 EM ning seal on medalikursil liikumas 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi, kes jõudis tänasesse finaali. Kokkuvõttes oli päeva teise aja jooksnud Mägi ka enda poolfinaalis teine, kui sai kirja aja 49,68 (Mägi isklik ja Eesti rekord on 49,51). Eestlase jooksu võitis britt Sebastian Rodger (49,57), lisaks pääsesid edasi iirlane Thomas Barr ja Norra esindaja Øyvind Kjerpeset. Teisest poolfinaalist said edasi jooksu võitnud serblane Emir Bekric (49,83) ning Suurbritannia esindaja Niall Flannery, tšehh Michal Broz ja sakslane Varg Königsmark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles