Laane: me ei andnud kordagi alla

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U20 koondis kohtus kodusel EM-finaalturniiril Itaaliaga.
Eesti U20 koondis kohtus kodusel EM-finaalturniiril Itaaliaga. Foto: Toomas Huik

«Ma pole kunagi arvanud, et me ei võiks mängida, kui suudame oma asjad korras hoida. Itaallased olid ju vahepeal täiesti närvis – oleks me õigel ajal pallid sisse pannud, võinuksime ehk võitagi,» rääkis Eesti U20 korvpallikoondise peatreener Andres Sõber pärast kodusel EM-finaalturniiril Itaalialt saadud kaotust 78:90.

Kaotus langetas Eesti alumise vahegrupi mängudele, kus kohtutakse Gruusia, Rootsi ja Bulgaariaga. Kahjuks ei tule Eestile kaasa alagrupis Tšehhi üle saadud võit.Vahegrupi mängud algavad esmaspäeval.

Ülemisse vahegruppi pääsemiseks pidanuks Eesti Itaaliat võitma. Ülesanne oli raske, kuid võitluseta alla ei antud. Kuigi teisel veerandajal jäädi vahepeal koguni 19 punktilisse kaotusseisu, suudeti end kolmanda veerandaja lõpuks mängida kolme punkti kaugusele. Sealt lähemale enam ei saadud.

«Eks meil said mahlad otsa,» nentis Sõber. «Olime ju kõik ootuses, et võime Itaaliale ära panna.» Meeskonna kapten Rait-Riivo Laane lisas: «Võib-olla jäime liiga kauaks väljakule… ühel hetkel tuli mitmel mehel väsimus peale. Aga me ei andnud kordagi alla, ega loobunud võitlusest. Uskusime, et suudame selle mängu võita.»

Eesti sai alagrupiturniiril ühe võidu ja kolm kaotust. Sõber hindas meeskonna mängu hindega «kolm pluss». «Ega ma päris rahul ei ole, kuid meil oli tõesti tugev alagrupp,» nentis ta ja vaatas juba esmaspäeval algavate vahegrupi mängude suunas. «Seal ootavad meid ka rasked vastased, kuid usun, et suudame need mängud ära võtta. Tänanegi mäng andis selleks lootust.» lausus ta.

Laane lisas, et peamine on tulla vahegrupis kahe parema hulka, et vältida väljalangemismänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles