Usu tõttu sponsorlogost keeldunud jalgpallur sunniti üksi treenima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papiss Cisse.
Papiss Cisse. Foto: SCANPIX

Inglismaa kõrgliigas mängiva Newcastle Unitedi meeskonna ründaja Papiss Cisse on sunnitud ülejäänud meeskonnast eraldi treenima ning seda äärmiselt kummalisel põhjusel.

Cisse on nimelt muslim ning teatas hooaja alguses, et ei soovi kanda mängusärki, mille rinnaesisel ilutseb Newcastle'i uue sponsorfirma Wonga logo. Wonga näol on tegu kiirlaenufirmaga, Cisse sõnul läheb sellise ettevõtte reklaamimine aga vastuollu tema usuliste tõekspidamistega. Šariaadiseaduste järgi ei või muslim nimelt raha laenamisega kasu teenida.

Senegali koondislane pakkus, et ta võiks selle asemel kanda mõne heategevusliku organisatsiooni logo, kuid klubile selline idee ei meeldinud. Samas on klubis veel mitu muslimi usku mängijat nagu näiteks prantslane Hatem Ben Arfa, kuid nemad on soostunud Wonga logoga särkides treenima. Newcastle teatas Cissele, et meeskonnasiseste pingete vältimiseks on tal soovitatav treeningutelt eemale hoida, kuni probleem lahenduse saab. Sellele vaatamata ilmus ründaja laupäeval hommikul koos tiimikaaslastega treeningväljakule, kuid saadeti hoopis võimlasse eratrenni tegema.

Uus sponsorleping Wongaga toob Newcastle'ile järgmise nelja aasta jooksul sisse 24 miljonit naela. Kiirlaenudele spetsialiseerunud firma võtab oma teenustelt 4214-protsendilist aastaintressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles