Luis Suarez: Liverpool ei vasta enam minu ambitsioonidele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez
Luis Suarez Foto: SCANPIX

Liverpooli ja Uruguay koondise ründaja Luis Suarez teatas, et soovib mängida Meistrite liigas ning Liverpooli saavutused teda seetõttu enam ei rahulda.

26-aastane Suarez lõi läinud hooajal Liverpooli eest kõigi sarjade peale kokku 30 väravat, kuid klubi lõpetas liigatabelis alles 7. kohal ning tänavu eurosarjadesse ei pääse. Suarez on viimastel kuudel korduvalt ilmutanud rahulolematust Inglismaa eluga ning teatas nüüd, et kaalub kõigi temast huvitatud klubide pakkumisi.

Liverpool kinnitab jätkuvalt, et Suarez pole müügiks, kuid uruguailase konkreetsed sõnad annavad mõista, et ta ei pea oma praegust koduklubi võimeliseks kõrgeimate kohtade peale mängima. «Tahan alati areneda. Seepärast läksin ka Amsterdami Ajaxist Liverpooli. Aga see klubi peab võitlema Meistrite liiga koha nimel ja kui nii ei juhtu, kahjustab see iga mängija moraali. Seepärast olen pidanud kannatama,» lausus Suarez Sky Sportsi vahendusel. «Lisaks on raske igal nädalal Inglismaa kõrgliiga mänge jälgida, teades, et sul pole mingit võimalust tiitlit võita.»

2005. aastal Meistrite liiga võitjaks kroonitud Liverpool jääb Euroopa tugevaimast klubisarjast eemale neljandat hooaega järjest, sest liigatabelis on lõpetatud järgemööda 7., 6., 8. ja 7. kohaga. Lisaks klubi saavutustele on Suarezil kahe ja poole aastaga saanud kõrini ka Inglismaa meediast. 2011. aastal sattus ta skandaali, kui solvas väidetavalt rassistlikult Manchester Unitedi kaitsjat Patrice Evrat ning sai selle eest kaheksamängulise keelu.

Tänavu aprillis lõi Suarez aga mänguolukorras hambad Chelsea kaitsja Branislav Ivanovici kätte ning selle eest karistati teda kümnemängulise mängukeeluga, mis tähendab, et ta ei saa uuel hooajal väljakule naasta enne septembri lõppu. «Inglismaa meedia ei mõista mind. Evra ja Ivanovici juhtumid said otsustavaks,» nentis Suarez. «Pärast vahejuhtumit Evraga on mul väga raske inimesi selles veenda, kuidas «tõeline­» Luis Suarez välja näeb. Ning Ivanoviciga toimunu oli järgmine löök. Kui seda poleks olnud, oleks mind võib-olla kõrgliigas mulluse hooaja parimaks mängijaks valitud,» arutles Suarez.

Ründaja vastu on väidetavalt huvi tundnud nii Londoni klubi Arsenal ja Chelsea kui ka Madridi Real. Uruguaylase leping kestab 2016. aastani ning selles on väljaostuklausel, mis lubab tal 40 miljoni naela suuruse pakkumise korral lahkuda. Liverpool maksis Ajaxile tema eest kaks ja pool aastat tagasi ligi 23 miljonit naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles