Tehing tehtud: Bayern ostis FC Barcelonast hinnatud poolkaitsja

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thiago Alcántara.
Thiago Alcántara. Foto: SCANPIX

Eelmisel hooajal Meistrite liiga, Saksamaa liiga ja Saksamaa karikasarja võitnud Müncheni Bayern täiendas veel koosseisu ning hankis FC Barcelonast hinnatud 22-aastase poolkaitsja Thiago Alcantara.

Bayerni värske peatreener Pep Guardiola teatas hiljuti, et ta sooviks Thiago Alcantarat enda meeskonda ja tänaseks ongi tehing tehtud. Bayern maksis poolkaitsja eest 25 miljonit eurot, teatab Reuters.

Bayern teatas klubi kodulehel, et Thiago Alcantara saabub lähipäevadel Münchenisse ja ta sõlmib meeskonnaga nelja aasta pikkuse kontrahti. Lisaks tuleb veel läbida ka meditsiiniline kontroll.

1994. aastal Brasiilia koondisega maailmameistriks kroonitud Mazinho poeg oli Barcelonas rahulolematu vähese mänguaja tõttu ja seepärast otsustaski ta klubivahetuse kasuks. Hispaania meestekoondises kolm kohtumist kirja saanud Thiago Alcanataras nähti Barcelona mängumootori Xavi tulevast asendajat, kuid nüüd otsustas noormees oma kasvatajaklubist lahkuda. Eelmisel hooajal sai ta Barcelona särgis La Ligas väljakule 27 korda ja selle aja jooksul lõi ta kaks väravat.

«Meie uus peatreener Pep Guardiola soovis Thiago Alcanatarat oma koosseisus näha,» sõnas Bayerni esimees Karl-Heinz Rummenigge. «Meil on väga hea meel, et meil õnnestus selline üleminek teoks teha. Thiago valiti alles paar nädalat tagasi U21 EMi parimaks mängijaks (Thiago lõi finaalis kolm väravat ja aitas Hispaania EM-tiitlini). Ta on fantastiline mängija, kellel on suur tulevik ning ta muudab Bayerni tugevamaks.»

Kahe hooaja vahel liitus Bayerniga teatavasti seni Dortmundi Borussias pallinud poolkaitsja Mario Götze ning ka varasemalt oli Bayernil väga esinduslik keskväli. Tiimis on näiteks sellised kaitsvad poolkaitsjad nagi Javi Martinez, Bastian Schweinsteiger ja Luiz Gustavo ning ründavad poolkaitsjad Franck Ribery, Arjen Robben, Xherdan Shaqiri, Thomas Müller ja Toni Kroos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles