Wimbledoni võitja Bartoli sai räige sõimu osaliseks oma välimuse pärast

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marion Bartoli (vasakul) ja Sabine Lisicki.
Marion Bartoli (vasakul) ja Sabine Lisicki. Foto: SCANPIX

Wimbledoni tenniseturniiril naiste üksikmängus triumfeerinud Marion Bartoli sai internetis räige sõimu osaliseks oma välimuse aadressil.

Lumepalli pani tegelikult veerema kogenud BBC kommentaator John Inverdale ülekande ajal: «Huvitav, kas Bartoli isa ütles tütrele lapsena: sinust ei saa kunagi kaunitari? Sinust ei saa kunagi Maria Šarapovat, sa pead näitama sisu ja võitlema.»

Kuigi BBC vabandas kiiresti, oli Bartoli välimus pahatatlikel internetikommentaatoritel pihus ning prantslanna pidi kannatama räiget maitselagedat sõimu, kirjutab The Age.

«Kuidas Bartoli saab olla professionaalne sportlane, kui ta on rõvedalt paks?»;

«Õlise näo ja koleda kehaga lits alistas blondi kaunitari – see on inimsuse vastane kuritegu.»;

«Ta on isegi vägistamiseks liiga kole.»;

«Kui Bartolilt peenis eemaldada, kas ta siis ka võidaks?».

Need olid vaid mõned Bartoli suunas lennutatud näited...

Austraallaste väljaanne väidab, et naiste sport on muutunud liiga välimuse põhiseks. Näiteks 2012. aasta OMil sõimati ujujat Leisel Jones’it paksuks, Inglismaa tõstja Zoe Smith lahterdati aga kiiresti lesbiks, USA võimleja Gabby Douglas sai sõimu osaliseks oma soengu tõttu.

Hea näitena tuuakse välja spordirõivastetootja Roxy viimane reklaam, kus astub üles surfer Stephany Gilmore. Reklaami tootjad on rõhunud seksikusele kõiges naisega seonduvas ning reaalselt sporditakse pooleteiseminutilises klipis vaid kümme sekundit.

«See reklaam tõestab mulle, et pole oluline, mis saavutused sul on naissportlasena, peaasi, et internetipervodel oleks sind hea vaadata,» kommenteeris Gilmore’i kolleeg Keala Kennely.

Postimehe lugeja, kas nõustud, et naiste spordis pööratakse liiga palju tähele välimusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles