Eksperdid pooldavad dopinguvõitluse lõpetamist ja ainete lubamist

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ato Boldon (paremal)
Ato Boldon (paremal) Foto: SCANPIX

Eile lahvatanud uute dopinguskandaalidega seoses on USA meedias tugevalt esile tõusnud küsimus, kas dopingu vastu võitlemisel üldse on mõtet, kuna see näib sõjana, mis niikuinii mitte kunagi ei lõppe.

USA Today avaldatud artiklis oli dopinguvõitluse osas eriti negatiivselt meelestatud Doug Logan, endine USA Kergejõustikuliidu tegevjuht.

«Meil saab ka edaspidi olema neid kurbi päevi, kui me asju umber ei mõtle...» vihjas ta Tyson Gay vehelejäämisele ning kuulutas oma kindlat veendumust dopinguainete lubamise kohta. «Minu vaated võivad praegu õiged tunduda vaid pisikesele osale, kuid arvan, et selles suunas peaks liikuma. Seadused, mida ei saa umber teha, ei vääri üldse seaduse nime.»

Endine Trinindad ja Tobago sprinter Ato Boldon polnud oma sõnavõtus nii resoluutne, kuid märkis samuti, et pooldab kergemate keelatud ainete lubamist – steroidid, kasvuhormoonid ja veredoping peaks jääma keelatuks.

«Niikuinii kasutavad kõik midagi. Küsimus on vaid selles, kes jääb vahele,» arvas Boldon. «Kui sa tead üsna kindlalt, et sinu konkurent kasutab mingeid aineid, ja keegi tuleb ka sulle neid pakkuma, siis võtad need vastu teadmisega, et oled siis teiste kõrval konkurentsivõimeline.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles