Kink ulatas Levadiale euromängu eel abikäe

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Levadia pärast kohtumist Bala Towniga publikut tänamas.
FC Levadia pärast kohtumist Bala Towniga publikut tänamas. Foto: Peeter Langovits

Eurosarjades Eesti edukaim jalgpalliklubi FC Levadia jätkab homme mängudega Euroopa liiga teises eelringis, kui vastamisi minnakse Rumeenia mulluse hõbedameeskonna CS Panduriiga. Seejuures sai Eesti tiim abi ka endiselt mängumehelt Tarmo Kingilt.

Meistrite liiga eelringi matšiks valmistuv Tarmo Kingi tööandja Györi ETO kohtus hiljuti sõprusmängus Panduriiga ning nii küsis Levadia juhendaja Marko Kristal ka koondislaselt abi.

«Võrreldes eelmise aastaga on neil (Panduriil) pool meeskonda välja vahetatud, kuid treener on sama. Mäng ETOga on läbi vaadatud. Kingiga rääkisin ka,» avaldas Kristal. «Tegemist on väga distsiplineeritud meeskonnaga ja treener nõuab distsipliinist kinni pidamist - lõunamaa meeskonna kohta on see harjumatu.»

Levadia ridades teeb homme tõenäoliselt debüüdi ukrainlasest keskkaitsja Aleksandr Voltškov, kes liitus klubiga eelmise nädala teises pooles. 27-aastasel ukrainlasel tuleb arvatavasti asendada Artjom Artjuninit, kellel tõusis eile palavik ja seetõttu on tema osalemine sattunud küsimärgi alla.

«Ta on väga võitluslik mängija ja vahest isegi liiga võitluslik. Tegemist on kogenud mängijaga, kes juhendab hästi kaaslasi ning selliseid mehi on raske leida,» märkis Kristal. «Mänguolukorras ei ole ma teda veel näha saanud, kuid treeningutel on ta jätnud väga positiivse mulje.»

Samal ajal on mänguvalmis ründaja Rimo Hunt, kes sai Euroopa liiga esimese eelringi korduskohtumises Bala Towni vastu löögi vastu reit ja pidi väljakult lahkuma. «Ta jooksis juba järgmine trenn ringi. Mõni teine mees oleks sellise löögi peale nädal aega rivist väljas olnud,» sõnas Kristal.

«Üks päev pärast mängu sai puhatud ja seejärel kannatas trennis liigutada juba küll. Mõnes asendis annab tunda, kuid muidu ei saa kurta,» lisas Hunt ise.

Homse matši eel tunnistas Kristal, et Levadia läheb mängule kaitsva taktikaga ning võimalik on alustada ka ühe ründajaga. «Meil tuleb kõvasti juurde panna ja tegemist on teistsuguse mänguga kui tavaliselt. Läheme alguses väga kaitsvalt mängima,» märkis Kristal. «Võib isegi seda tähendada, et mängime ühe ründajaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles