Nurmsalu sai Soome hüppeturnee teisel etapil viienda koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Nordic Focus

Soome suvisel kolme hüppemäe turneel võistlev suusahüppaja Kaarel Nurmsalu pidi täna Ruka mäel peetud teisel etapil leppima viienda kohaga. Võitis Lauri Asikainen.

«Ei läinud nii hästi kui eile, hommikune hirmus laks vajutas oma pitseri,» lausus treener Toomas Nurmsalu, pidades silmas hommikusi proovihüppeid, kus tuul kergitas Nurmsalu ootamatult kõrgele ning eestlane pidi hüppe poolvägisi alla tooma. «See hüpe oli 140 meetri alla ja oleks võinud ulatuda ei tea kuhu.»

Nurmsalu hüppas avavoorus 132 meetrit ja hoidis sellega neljandat kohta. «Ahonen hüppas tema ees 136 meetrit ja Kaarel tunnistas ka ise, et koos hommikul juhtunuga tõi see natuke jänese püksi – mine tea, kuhu ise lendad,» lausus Toomas Nurmsalu. Hommikul hüpati seejuures kuuendalt poomilt, võistluse avavooruks tõsteti poom aga 11. astmele.

Teiseks vooruks toodi poomi taas kahe luugi võrra allapoole, kuid Nurmsalu tulemust parandada ei suutnud ja langes viiendaks. Ettepoole jäid lisaks Asikainenile veel Janne Ahonen, Jarkko Määttä ja Olli Muotko. «Soomlaste jaoks on elu ja surma küsimus, et sel turneel kõik vormis oleksid – ole sa Ahonen või kes tahes. Tähtis on see, kes pääseb suvistele MK-etappidele võistlema, kuna korra on juba öeldud, et kehvade tulemuste tõttu keegi teine peale Ahoneni ja Kaarli sinna ei saagi,» selgitas Toomas Nurmsalu.

Eelkõige võtavad eestlased toimuvat turneed aga asjaliku treeninguna kõigeks, mis võib pikal talvel ees oodata. «Täna lükati võistlust tuule tõttu kaks ja pool tundi edasi, tuli tagasi hotelli sõita – puhas kuld!» kirjeldas Toomas Nurmsalu. «Kõike seda läheb ju hooaja jooksul vaja, lisaks tuli Kaarel täna võistlema väikese liidrikoormusega, mis on ka jällegi uus asi. Aga ta pole vahel pika hooaja jooksul nii palju hüpanud kui nüüd laagris, kõik läheb õiges suunas. Homme on Vuokattis uus päev, vaatame, mida see toob!»

Enne homset Vuokatti võistlust on Nurmsalu siiski koondarvestuses 145 punktiga liider, teine on Ahonen 140 ja kolmas Asikainen 136 punktiga. Määttäl on neljandana 120 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles