Gruusia vastu säranud Paasoja: ma ei teinud midagi erilist, puhkasin lihtsalt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis tegi eile hea esituse, olulisemad mängud ootavad ees homme ja ülehomme.
Eesti koondis tegi eile hea esituse, olulisemad mängud ootavad ees homme ja ülehomme. Foto: Toomas Huik

0,5 sekundit jääb avapoolaja lõpuni, kui Laane söödab palli oma väljakupoole küljejoone tagant Paasojale, kes saadab selle efektselt alley-oop’iga sisse. Publiku ovatsioonid ei taha lõppeda isegi siis, kui poolaja 42:28 võitnud eestlased juba riietusruumi on jõudnud.


«Nii suurt võitu ma ei oodanud,» tunnistas pärast 74:52 lõppenud kohtumist koondise peatreener Andres Sõber. «Enne mängu oli mul heas mõttes vibra sees, sest ega Gruusia pole lihtne vastane ja me oleme korraliku kadalipu alt läbi tulnud. Aga meil on hea sisu, tegime oma asjad ära ja kaitses olid poisid eriti tublid,» kiitis Sõber hoolealuseid.

Eestlased said kohe mängu alguses parema stardi ja pärast Mihkel Schleicheri kolmepunktiviset olid nelja minuti järel tablool numbrid 14:5. Avaveerand lõppes neljapunktilise vahega ja kuigi teise veerandaja alguses said grusiinid korraks kolme punkti kaugusele, jäi siis nende teele Martin Paasoja. Rap­la klubi tagamees viskas teisel veerandajal Eesti 22 punktist 13 – neist sealjuures kümme viimase kahe minuti jooksul.

«Paasoja hea esitus ei tulnud üllatusena,» ütles Sõber. «Tal oli Prantsusmaa ja Itaalia vastu ebaõnnestumisi, aga ma olen juba vana mees: kõik teavad, et kui kellelgi tuju ära on, siis ma ei hakka nurga taga laamendama. Ütlesin poisile, et loodan ta peale, ja sain ta kelgu peale tagasi aidatud,» lisas Sõber.

«Ma ei teinud midagi erilist, puhkasin lihtsalt,» jäi Eesti parimana 25 punkti visanud Paas­oja ise tagasihoidlikuks. «Ilmselt oli asi selles, et varasemad vastased on meil rohkem kõri kallal olnud, aga Gruusia mängis maa-ala ja andis meile rohkem vabadust. Ega nad ise väga südikalt ei tegutsenud,» kommenteeris Paasoja vastaste vormi.

Teisel poolajal enam grusiinidele sõnaõigust ei antud ja kokkuvõttes võeti veenev 22-punktiline võit. Hea mängu tegi ka Oliver Metsalu, kes sai kirja kaksikduubli: 12 punkti ja 14 lauapalli.

Sõber rõhutas, et eestlaste jaoks tähendab madalamas vahegrupis mängimine kõige olulisemaid lahinguid. «Meie jaoks turniir alles algab,» rääkis Sõber. «Võtame Rootsi koondise – kõva sats, aga kaotasid täna (eile – toim.) Bulgaariale. Nüüd tuleb vaadata, et madalamalt tulijad meid ära ei karista,» vaatas Sõber järgmiste vastaste poole, kelle omavaheline mäng lõppes 61:57 Rootsi võiduga Bulgaaria üle.

Eesti kohtumine Rootsiga algab homme kell 13.30 Saku suurhallis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles