Soome ralliks valmistuv Sander Pärn jahib Rally Estonial klassivõitu

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn
Sander Pärn Foto: Timo Anis

Eeloleval nädalal saab Eestimaa talvepealinnast Otepääst Baltikumi autoralli pealinn. Rohke osavõtjate arvuga rahvusvaheline võidusõit toimub Lõuna-Eesti kuplilisel maastikul. Tänavuse Rally Estonial teevad Ford Fiesta R2 võistlusautol kaasa ka praegu autoralli maailmameistrivõistlustel Junior WRC arvestuses kolmandat kohta hoidvad Sander Pärn ja Ken Järveoja.

Läbi kahe päeva toimuv võidusõit on suurim omataoline Baltikumis. 19.-20. juulini toimuv ralli toob Historic autode sarjas rajale ka soomlaste ebajumala Jari-Matti Latvala. Tihedat konkurentsi ja heitlust iga sekundi peale näeb ka teistes masinaklassides. Kõva heitlus tõotab tulla ka esirattaveoliste autode klassis, kus lisaks Junior WRC sarjas osalevatele Sander Pärnale ja Niko-Pekka Nieminenile pakkuvad tihedat konkurentsi valitsev Läti meister Ralfs Sirmacis ja kodused konkurendid Rainer Rohtmets ning Rasmus Uustulnd. Samuti tasub pilk peal hoida Eesti autospordi liidu presidendi Ari Vataneni pojal Max Vatanenil, kes ka sõidab esirattaveolise Ford Fiesta R2 masinaga.

Kokku on tänavusel Rally Estonial kavas 9 lisakatset kogupikkusega 143,26 km. Lõuna-Eesti kiiruskatsed on teada ja tuntud oma tehnilisuse, suurte hüpete ja kauni looduse poolest. «Mulle on alati meeldinud Lõuna-Eestis sõita. Siinsed katsed on väga mõnusad ja oleme siin võistlemist alati nautinud,» rääkis Sander Pärn enne võidusõitu. Tänavu aastal Junior WRC sarjas kolmandat kohta hoidev Pärn lisas, et ralli Estonial on nende jaoks mitu eesmärki. «Kindlasti tahame Eestis hästi sõita ja võtta klassivõit. Samas on see ralli meie jaoks ettevalmistava tähendusega augusti alguses sõidetavaks Soome MM ralliks,» selgitas Pärn.

Viimasel paaril aastal neljarattaveolisel Subarul võistelnud Pärn on ralli Estonial olnud alati kiire. «Tõepoolest kui tulemusi vaadata, siis Otepää ümbruse teed on meile alati sobinud ja siin on meil ka sõit hästi välja tulnud,» rääkis Pärn. «Tahame olla kiireimad A-6 masinaklassis ja heidelda kõrge koha eest kõigi esirattaveoliste autode arvestuses,» ei teinud Sander saladust seatud eesmärkide kohta.

Rally Estonia algab neljapäeva õhtul toimuva testikatsega. Esimese kiiruskatse start antakse reede õhtul kell 18.03. Kokku sõidetakse esimesel päeval 3 lisakatset. Laupäeval on plaanis läbida kuus kiiruskatset ja esimesi finišeerijaid on oodata Tehvandi suusastaadionile laupäeva õhtul kell 18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles