RAJU 12: esimesed Eesti võitlejad on kinnitatud

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jõgiste (EST) vs Aleksei Jakovlev (RUS)
Jüri Jõgiste (EST) vs Aleksei Jakovlev (RUS) Foto: MMA Raju

19. oktoobril Tartus A. Le Coq spordimajas toimuv Eesti sportliku vabavõitluse liiga võistlus RAJU 12 võitluskaart on jõudsalt täienemas: oma osalemist on kinnitanud juba ligi pooled Eesti võitlejatest. Samuti on esmakordselt Raju ajaloos plaanis teha sündmus «riik vs riik». Millise riigi esindajate vastu Eesti sportlased aga astuvad, selle jätavad korraldajad täna veel enda teada.

«Panna Eesti parimad vastamisi ühe konkreetse välisriigi esindajate vastu on meil juba ammu mõttes olnud – isegi vist juba esimestest Rajudest alates, kuid seni pole selleks veel sobivat momenti leidunud. Eesti sportlased on vahepeal jõudsalt arenenud ja MMA-kultuur tugevamalt kanda kinnitanud ning nüüd on see sobiv aeg käes,» kommenteerib uuendust Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar. «Täna on meil sihikul kaks tugeva MMA-taustaga lähiriiki ning oleme veendunud, et selline sündmuse formaat aitab tuua Eestile ja Eesti võitlejatele oluliselt rohkem rahvusvahelist tähelepanu,» lisab Tõnissaar.

Alates tänasest on Piletilevis ja Statoilides müügil ka RAJU 12 piletid, mille hinnad algavad 11 eurost. Pealtvaatajatel on võimalik lahinguid jälgida nii tavakohtadelt tribüünil kui ka eksklusiivsematelt ja parema nähtavusega kohtadelt vahetult võitluspuuri ääres.

Oma osalust kinnitanud RAJU 12 Eesti võitlejad:

Henri Hiiemäe (3D Treening, Tallinn) – väga raske käe ja jalaga võitleja, kelle ükski kuuest profimatšist (4 võitu, 2 kaotust) ei ole läinud kohtunike otsuseni. Kui oma eelmises matšis pidi Henri vastu võtma kaotuse läbi alistuse, siis kahel kõige värskemal Rajul on ta oma vastased nokautinud.

Jüri Jõgiste (3D Treening, Tallinn) – kaks profimatši ja kaks nokauti (2 võitu, 0 kaotust). Piraadijahilt äsja tagasi saabunud vanemmadrus Jõgiste on taas valmis oma fänne rõõmustama, mida tema kiired käed kindlasti ka teevad.

Jorgen Matsi (Võimla, Tartu) – seitse profimatši ja kuus kohtunike otsust (6 võitu, 1 kaotus). Ei ole vist ühtegi teist Eesti võitlejat, kes nii palju minuteid puuris veetnud – kohtunike otsuseni minevad matšid on kurnavad. Eelmisel Rajul nägime, et Jorgenil on relvad vastase lõpetamiseks olemas, kuid kas ta suudab neid sel korral realiseerida ning oma otsuste-needust murda – saame näha!

Lauri Ülenurm (Võimla, Tartu) – eelmisel 3 matšil on sellel mehel tulnud vastu võtta kaotused läbi alistuse (3 võitu, 5 kaotust). Vastased on küll olnud tugevad ja kogenud, kuid kaotused teevad siiski meele mõruks. Lauri indu pole see aga peatanud ning saabuval sündmusel on ta taas puuris.

 

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. Raju on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris. Järgmine sündmus – RAJU 12 – toimub 19. oktoobril 2013 Tartus A. Le Coq spordimajas.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles