Sõber: kui ajame sousti särgile, võidakse välja ajada

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Andres Sõber.
Peatreener Andres Sõber. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

«See, mis siin toimub, on üks suur pidu, kuhu meie oleme tulnud kohale, kaasas oma võileivad. Nüüd sõltub kõik sellest, kas me oskame vastavalt käituda. Kui me ajame lauas istudes omale sousti särgile, siis võidakse meid siit välja ajada. Mina olen nende poistega tegelenud kuu aega, palju määrab kodune kasvatus – kas nad oskavad käituda või mitte.»

Selline mõneti mõistukõnena kõlav lause kuulub Eesti U20 korvpallikoondise peatreenerile Andres Sõbrale ja sellisele mõttekäigule ajendas teda kodusel EM-finaalturniiril Bulgaarialt saadud kaotus 58:68.

Sõbral polnud etteheiteid oma hoolealuste võitluslikkuse kohta. Ta tõdes, et mängiti nii palju, kui suudeti, kuid sellest kõigest ei piisanud. «Meil peab kõik väga hästi õnnestuma, et saaksime sellistele meeskondadele vastu,» lausus ta ja lisas, et Bulgaaria U20 koondis sai terve hooaja karastuda riigi meistriliigas.

«Meie teeme aga nii palju praaki … kõik need pallikaotused ja asjad söövad meeskonda. Aga ma oskasin aimata, mis meid võib ees oodata. Kaks võitu oleme kätte saanud, Rootsi ja Sloveenia olid ka võidetavad, kuid teistele polnud meil palju vastu panna,» jätkas ta.

Eilne kohtumine oli Eesti jaoks seda õnnetum, et vigastuse tõttu ei saanud kaaslasi lõpuni aidata mängujuht Sander Saare. Juba Itaalia mängus kukkus ta õnnetult puusale. Vahepealsetes kohtumistes see teda ei seganud, kuid eile tekkis valu, mis muutis jooksmise võimatuks.

Eesti parim oli eile 12 punkti toonud Mihkel Scleicher. Oliver Metsalu ja Martin Paasoja lisasid 11 silma. Taas jäädi alla lauavõitluses, kusjuures ründelaud kaotati kümne palliga.

Täna on Tallinnas toimuval turniiril puhkepäev. Homme kell 11.15 kohtub Eesti kõige alumise neliku poolfinaalis Tšehhiga. Alagrupiturniiril õnnestus eestlastel tšehhidest jagu saada. A-divisjoni püsima jäämiseks tuleb homme kindlasti võita. Kuid ainult sellest ei piisa, pühapäeval tuleks võita ka 17.–18. koha mäng. Alumise neliku teises poolfinaalis kohtuvad Gruusia ja Ukraina. Saare sõnul pole veel püssi põõsasse visatud ja viimastes mängudes võideldakse püsimajäämise eest. «1994. aastal sündinud poisid tahavad ka järgmisel aastal A-divisjonis mängida,» lausus ta. Ka Saare ise kuulub nende hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles