Nurmsalu: «Pidanuks suvetuuri ära võitma.»

Jaan Martinson
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Mis seal ikka öelda. Olen pettunud. Pidanuks Soome suvetuuri ikkagi ära võitma,» torises kolmest etapist koosneval suusahüppetuuril kolmanda koha saanud Kaarel Nurmsalu. «Samas olen esimese osavõistlusega, kus esikoha sain, rahul. Ning ka sellega, et sain hüpata ja kinnitust sellele, mida tuleks parandada ja arendada.»

Viimasel osavõistlusel Vuokatti väiksel mäel oli Nurmsalu kolmas (hüpped 92 ja 87 meetrit). Ette jäid soomlased Janne Ahonen (99 ja 90,5) ning Lauri Asikainen (97 ja 90).

Kokkuvõttes kogus Ahonen 225, Asikainen 215 ja Nurmsalu 205 punkti.

«Mis seal salata, kaks meest olid minust paremad. Tulemusi ma ei vaidlusta, nii ongi,» sõnas Nurmsalu, kuid lisas, et esikoht tuuri kokkuvõttes jäi Ruka võistluse eel tehtud treeninghüppe taha, mis tuli alla tuua, sest kandunuks tont teab kuhu. «Lasin ikka püksid täis,» muigas Nurmsalu, kes pidi Rukal leppima viienda kohaga.

Nurmsalu tunnistas, et vanad vead lõid kohati välja ning neid tuleb edaspidi vältida. «Vuokatti esimesel ja Ruka teisel hüppel läksin vägisi panema ega lennanud muidugi kuhugi,» selgitas Nurmsalu. «Pean õppima ka ühelt mäelt teisele üleminekut. Ühesõnaga on, kuhu areneda.»

Paar päeva treenib Nurmsalu veel Soomes, siis teeb hüppevõime testid – «Lihtsalt testime, väsimuse pealt, isiklikku rekordit vaevalt tuleb» – ja naaseb seejärel paariks päevaks koju ning juba 27. juulil stardib Saksamaal Hinterzartenis suvine MK-sari.

«Lähen vaatan, mida muu maailm teeb, ja võrdlen, kas oleme treeningutega puusse pannud või mitte,» rääkis Nurmsalu ja kinnitas, et suviseid võistlusi liiga tõsiselt ei võta. «Ma ei valmistu nendeks eraldi, vaid keskendun treenimisele, mis on märksa olulisem kui suvised tulemused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles