Toomas Triisa ja Mart Meeru said Dakari rallile rohelise tule

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Meeru
Mait Meeru Foto: Erakogu

Kui selle aasta 5. veebruaril toimunud Dakar Rally Team Estonia avaüritusel öeldi välja, et kolm tsiklimeest, Toomas Triisa, Mart Meeru ja Jaan Naaber, ehk Dakar Rally Team Estonia plaanivad osaleda 2014. aasta Dakari rallil, siis oli teada, et ees olid ootamas põnevad ja rasked ajad.

Sest esmalt pidi Dakari korraldajatele tõestama, et Eesti mehed on sobilikud osalemaks maailma ühel raskeimal võidusõidul. See tähendas muuhulgas starte mitmetel maratonrallidel  ja keskkooli lõpukirjandiga sarnanenud osavõtuavalduse kirjutamisega, millega said mehed kokku võtta oma senise motosportlase karjääri. Kahjuks peab Jaan Naaber vigastuse tõttu oma Dakari plaane aasta võrra edasi lükkama, kuid värskelt saabunud info kohaselt on Dakari korraldajad näidanud Toomas Triisale ja Mart Meerule rohelist tuld osalemaks 2014 Dakaril! Üks osa raskest tööst on tehtud, ja kindlalt raskem pool veel alles ees, kuid saamine Dakari stardinimekirja on kogu projekti juures arusaadavalt üks olulisemaid faktoreid. 

Toomas Triisa ja Mart Meeru osalesid  koos Tuareg Rally’il Tuneesias,  Albaania maratonrallil ja Red Bull Romaniacs ekstreem enduuro võistlusel. Lisaks sellele osales Mart Meeru FIM maailmameistrivõistluste sarja kuulval Abu-Dhabi maratonrallil ja nendel sõitudel saadud tulemused ja senised tulemused motospordis tagasid kahele mehele koha. Dakari nimekirja pääsemise tähtsust rõhutab ka asjaolu, et kokku soovis Dakarile pääseda üle 400 mootorratturi, nimekiri koosneb aga 200’st sõitjast.  Dakaril sõidavad mehed Hollandi professionaalse meeskonna HT Rally Raid ridades Honda CRF 450 DakarX tsiklitega.

Toomas Triisa: «See on ikka väga hea tunne, sest kaks aastat tehtud tööle on esimene hinnang antud ja see on positiivne. Ühtlasi annab see meile kindlust oma plaanidega edasi minna, sest nüüd on olemas kinnitus, et saame osaleda 2014. aasta  Dakaril. Nüüd on vaja tööd edasi teha.»

Sellel nädalavahetusel saab Dakar Rally Team Estoniaga kohtuda Baltikumi suurimal autospordisündmusel Rally Estonia. Reede õhtul sõidetava Otepää linnakatse eel toimub proloog, kus osaleb ka Toomas Triisa. Nimelt peetakse proloogi raames tsikli ja ralliauto duell, kes hüppab linnakatsele rajatud tehistrampliinilt kaugemale ja kes läbib katse kiireimini, kas Toomas Triisa HT Rally Raid ettevalmistatud Honda CRF 450 DakarX tsikliga või Eesti hetke parim rallimees Ott Tänak N-rühma Subaru Imprezaga.  Lisaks on Dakar Rally Team Rally Estonia hooldusalas väljas oma telgiga, kus saab liituda Dakar Rally Team Estonia perega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles