Poom lahkumisest: võimas ja ülev tunne

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väravavaht Mart Poom astus eile viimast korda Eesti koondise särgis väljakule ning sai mänguga vääriliselt hakkama.
Väravavaht Mart Poom astus eile viimast korda Eesti koondise särgis väljakule ning sai mänguga vääriliselt hakkama. Foto: Liis Treimann

Tallinna õhtuhämaruses näitas kell mõne minuti üle kümne, kui sai otsa Eesti aegade parima jalgpalluri Mart Poomi karjäär. Selle viimase pooltunni hoidis ta värava puhtana.



Justkui sümboolse tänuna aitasid Eesti koondise kaitsjad Poomil Portugali tuusade rünnakuid tõrjuda. Nii polnud Poomil oma karjääri viimase pooltunni jooksul ülearu palju tööd. Ta sai lahkuda püstipäi.



«Kurb, aga samas ülev tunne – suur tänu kõikidele fännidele. Võimas!» sõnas Poom. «Hea, et suutsime nulli hoida, saan püstipäi lahkuda.»



Poom tunnistas, et hümni ajal tõusid ihukarvad püsti. «See oli kolmas kord – rahvuskoondise mäng Sloveeniaga ja Inglismaal Hannahi esitust kuuldes olid eelmised,» meenutas ta. «Saan rahuliku südamega lahkuda – tundub, et mul on väärilisi järglasi.»


Postimees märkis üles Poomi viimase mängu olulisemad momendid.



1. minut. Hetke erilisusest mõjutatud Poom ilmutab enda kohta erilist hajevil olekut, olles lahtilöögi ajal seljaga keskringi suunas.


4. minut. Midagi ohtlikku pole Poomi värava all juhtunud ning õhtu peakangelane tegeleb peamiselt kaitseliini juhendamisega.



6. minut. Poom saab esimest korda palli puudutada, pannes selle lahtilöögiga mängu.


8. minut. Tegevusetu Poom tuleb väravast kaugele välja, et jälgida meeskonnakaaslaste rünnakut.


15. minut. Poom püüab trahvikasti nurgast tehtud nõrga pealelöögi ning teenib publiku valju aplausi.



16. minut. Ats Purjel on «elu võimalus», ent ta ei suuda Portugali väravavahiga silmitsi jäädes palli väravasse toimetada. Poom suhtub kaasmängija ebaõnnestunud tegevusse rahulikult – painutab end korra ning teeb kätega mängijaid rahustava liigutuse.



21. minut. Poomil on esimest korda veidikenegi tööd. Ta püüab umbes 14 meetri kauguselt sooritatud pooltugeva pealelöögi. Publik rõkkab.



27. minut. Sergei Pareiko läheb soojendama. Raske öelda, kas Poom märkab seda silmanurgast, ent ilmselt aimab, et seisab väravas viimaseid minuteid.


28. minut. Poom tõrjub löögi üle otsajoone. Järgnenud nurgalöögi ajal päästab Enar Jääger värava poole veereva palli. Poomi puur on endiselt puhas.



31. minut. Teadustaja ütleb: «Eesti koondis teeb vahetuse!» Poom võtab väravavahi kindad käest ning viskab need fännidele. Jookseb seejärel trahvikasti joonele ning teeb neljas suunas sügava kummarduse.


Väravasse asub Sergei Pareiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles