Ebaõnn: Wimbledonini kaks nädalat, Kanepi jälle vigastatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Reuters/ScanPix

Kuigi sünnipäev peaks olema aasta üks rõõmsamaid päevi, pidi Eesti esireket Kaia Kanepi trennis saadud vigastuse tõttu selle päeva arstide seltsis veetma.



«Üritan mitte lasta sel end häirida,» sõnas eile 24. sünnipäeva tähistanud Kanepi siiski rõõmsameelselt.



Mis siis juhtus? Eile pidanuks Kanepi alustama võistlemist Inglismaal Birminghamis 220 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiril, aga otsustas sellest vigastuse tõttu loobuda. «Siin sadas laupäeval ja pühapäeval kõvasti padukat ja kui esmaspäeval trenni läksin, oli väljak libe ja vesine,» selgitas Kanepi. «Pidime tasakesi lööma, aga ikka lähed ju hasarti, kui pallivahetus pikaks läheb!»



Uus päev tõi murepilved

«Sellepärast ma väga ei kontrollinud seda tasakesi löömist,» lisas ta. «Libisesin kaks korda, aga samas siis ei andnud midagi tunda ja mängisin esmaspäeva pärastlõunal veel.»



Paraku tõi uus päev Kanepi kohale murepilved. «Teisipäeva hommikul ärkasin üles ja tundsin, et põlve taga on valus,» sõnas Luca Appino käe all harjutav Kanepi. «Läksin turniiri füsioterapeudi juurde, ta vaatas mind üle ja ütles, et põlvega on kõik korras, aga põlve taga ühel lihasel on kas rebestus või venitus.»



Kanepile kaasa antud arstipaberitel seisab, et maailma edetabelis sel nädalal 24. kohale kukkunud eestlannal on vasaku põlve õndlalihase venitus. «Käisin just kompuuteruuringus ja õhtu jooksul saan teada, mis täpsemalt viga on,» rääkis ta eile õhtul Birminghamist. «Doktorit polnud seal, ta pidi hiljem pildi üle vaatama.»



Millised on esialgsed prognoosid? «Turniiri füsioterapeut ütles pilti nägemata, et tema arvates on venitus,» vahendas Kanepi. «Aga eks nad kõik loodavad rohkem selle peale, mida pilt näitab, siis saab täpsemalt öelda.»



Kuigi vigastuse tõsidus pole veel teada, tunnistas Kanepi, et haiget saanud koht annab endiselt tunda. «Käies on praegu ka valus,» avaldas ta. «Näiteks sörkides ei ole valus, aga käies läheb ju jalg sirgemaks ja siis on ikka valus.»



Kanepi võistluskalendris oli järgmisele nädalale planeeritud 600 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniir Easbourne’is ning nädal pärast seda aasta kolmas suure slämmi turniir Wimbledon. «Loodan, et vigastus Wimbledoni ohtu ei sea, aga järgmise nädala turniiri osas kahtlen,» uskus Kanepi, et saab suurturniiril võistelda.



Mullu langes ta Wimbledonis konkurentsis välja avaringis, kaotades tasavägises mängus Serena Williamsile.


Kui aga Kanepi Eastbourne’is ei võistle, tähendab see, et ta alustab Wimbledoni ilma ühegi võistlusmänguta murukattel sel hooajal. «Tõsi,» lausus Kanepi. «Aga ma loodan, et enne saan ikka trenni teha ja seal saab punkte mängida.»



Asja teeb veidi nukramaks tõsiasi, et tegemist on teise vigastusega ühe kuu jooksul. Kusjuures kahe vigastuse vahel on kummaline seos.



Kingitusteta sünnipäev

10. mail venitas Kanepi Madridi turniiri avaringis puusa painutajalihast ja oli sunnitud aja maha võtma. Prantsusmaa lahtiste meistrivõistlusteni oli vigastusepäevast täpselt kaks nädalat. Seekord sai ta vigastuse 8. juunil, täpselt kaks nädalat enne Wimbledoni...


«Ma ei olegi selle peale niimoodi mõelnud,» muigas Kanepi. «Aga kui sa nüüd seda ütled... ei, déjà vu tunnet ikkagi pole.»



Ühest põhjust, miks teda lühikese aja jooksul on kaks vigastust tabanud, ei osanud Kanepi välja tuua. «Ma ei tea, pole isegi sellele pihta saanud,» tõdes ta nõutult. «Kes teab, ehk lihtsalt ebaõnn. Aga ma ei lase sel end väga kõigutada, on ju ennegi juhtunud, spordiga käivad sellised asjad ikka kaasas.»



Kuna Kanepi viibib Inglismaal, jäid tal eile saamata ka kingitustekuhilad. «Treener midagi kinkis,» naeris ta. «Olen terve päeva arstide ja füsioterapeutide juures passinud, pean sünnipäeva mingil muul päeval järele tegema.»



Aga õhtul välja minna ei plaani. «Sõltub, mis jalapilt näitab,» oli Kanepil plaan valmis. «Kui selgub, et pole hullu midagi, siis lähen tähistama, kahte asja korraga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles