Kaheksa klubi tahavad jätkata – ka Kuremaa

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkmaa Korvpallikooli 1998. aastal sündinud poisid trennis.
Erkmaa Korvpallikooli 1998. aastal sündinud poisid trennis. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile kogunenud korvpalli Eesti meistriliiga nõukogus kinnitasid kõik kaheksa meeskonda jätkamist tulevalgi hooajal kõrgemas seltskonnas.





Esialgu on tegemist pelgalt suusõnaliste soovide ja lubadustega. Ametlikult vormistatud avaldus tuleb esitada hiljemalt 1. juuliks. Meistriliiga tegevjuhi Rauno Pehka sõnul pole võimatu, et mõnelt ebakindlama taustaga meeskonnalt küsitakse registreerimisel ka rahaliste tagatiste olemasolu.



Möödunud hooajal tekitas suurimaid probleeme Kuremaa. Tähtajast hiljem registreerunud klubi sattus hooaja keskel suurtesse raskustesse ning lõpetas kevadel noortemeeskonnana.



Kuremaa spordikooli direktor Ergo Prave kinnitas, et sellist kaost nagu eelmisel aastal ei soovita uuel hooajal korraldada, sellisel juhul olevat parem juba üldse meeskonna tegemisest loobuda.



«Noortega me seekord välja ei tule, meeskonna tuumiku moodustavad kevadeni meie esiliiga meeskonnas mänginud mehed,» rääkis Prave. «Nende hulgas on piisavalt meistriliiga kogemustega mängijaid – Mihkel Kurg, Tanel Kaljula, Sven Kukemelk ja Ardi Oja. Esimesse treeningulaagrisse tulekuks on kokkulepe üheksa palluriga.»



Prave loodab 26. juunil algava, üldkehaliseks ettevalmistuseks mõeldud laagri ajal kõigiga veel kord läbi rääkida. Siis on selge, kellega tegelikult lepinguteni jõutakse.


Täisprofessionaalse meeskonna loomisest siiski ei unistata.



«Iga päev ei õnnestu meil kaks korda päevas harjutada – ilmselt tuleb segu proffidest ja poolproffidest,» nentis Prave. Selge polevat veel ka meeskonna peatreener. «Meil on kolm kandidaati,» teatas Preve salapäraselt.



Kuid mis juhtub siis, kui Kuremaa ei suuda taas piisavalt raha koguda? Pehka sõnul on kuluaarides räägitud ka teistest meistriliiga kandidaatidest, ent täpsustamiseks polevat veel õige aeg. Samas sõltub eeloleva hooaja meistriliiga mängusüsteem osalevate klubide arvust.



Kui selleks jääb endiselt kaheksa, jätkatakse viimati kasutusel olnud mudeli järgi.


Ilmselt pakub korvpalliringkondadele suurt huvi, kuidas õnnestub komplekteerimine kevadel vaid kaheksa mehega lõpetanud Valgal. Klubi juhi Margus Lepiku sõnul kavatsetakse sügisel alustada ikkagi täisrivistuse, 12 mängijaga. Selleks püütakse koguda kaks ja pool kuni kolm miljonit krooni.



«Sellega saaks teha juba päris hea meeskonna. Samas tuleb arvestada, et ääremaal asumise tõttu on meie transpordikulud suuremad,» mõtiskles Lepik ja möönis, et samal ajal uueks hooajaks valmistumisega lapitakse veel eelmise auke. «Kõikide maksete kohta on sõlmitud maksegraafikud, seega pole me sisuliselt kellelegi võlgu.»



Senises koduklubis jätkamiseks on tehtud ettepanek kõigile senistele mängijatele, kuid lepinguteni pole veel jõutud. Võtmeküsimuseks on endiselt raha ning järgnevad paar nädalat tulevad klubi juhtkonnale väga pingelised.



«Suurtoetajaid pole võimalik Valgast leida – seepärast oleme pööranud pilgud Tartu ja Tallinna ettevõtete poole,» tunnistas Lepik. «Õnneks jätkub meil leping Valga linnavalitsusega, tänu sellele saame tasuta spordisaale kasutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles