Kangur jäi koondisest maha, Elegar jätkab Kalevis

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur
Kristjan Kangur Foto: SCANPIX

Eesti meeste rahvuskoondis sõitis eile varahommikul kontrollturniirile Austriasse, kuid meeskonna kapten Kristjan Kangur (pildil) nendega siiski kaasa ei läinud, nagu eilses lehes kirjutasime. Selline otsus võeti vastu kolmapäeva hilisõhtul.

Alles juuni keskel klubihooaja lõpetanud ja Siena meeskonnaga Itaalia meistriks kroonitud Kangur liitus koondisega ülejäänud seltskonnast hiljem. Pallitreeningutega tegi ta algust alles teisipäeval. Pika ja raske hooaja järel vajas Kangur puhkust, lisaks piinas teda kevadel mitu vigastust, mis vajasid ravi.

Kolmapäeva õhtul Postimehega vesteldes tunnistas Kangur, et hädad pole veel päriselt taandunud, peale selle olevat kogu keha esimeste treeningute järel valus.

Seepärast otsustatigi, et Kangurile on kasulikum jääda koju ja tegeleda raviharjutustega. Itaalia meistriliiga otsustavate kohtumiste ajal segas eestlast seljavalu, lisaks venitas ta kubemelihast ja väänas hüppeliigest.

Koondis mängib Austrias peale võõrustajate ka Ungari ja Bulgaariaga. Koju tagasi jõutakse esmaspäeval ja seejärel tuleb ilmselt nii mõnelgi mehel langetada otsus, kas ja millise klubiga uueks hooajaks liituda.

Kalev/Cramo ootab vastust oma ettepanekule mängujuht Tanel Sokult, samuti on jätkuvalt kolme viimase aasta meistermeeskonna vaateväljas Gregor Arbet ja Janar Talts.

Samas peab Kalev arvestama ka sellega, et nende soovitud mängijatel on esialgu veel valikuvõimalusi.

Üsna avalik saladus on see, et Kalev on lähedal lepingule viimastel aastatel Tartu Rockis pallinud tagamehe Rain Veidemaniga.

Üks asi sai eile Kalevi jaoks kindlaks: veel üheks hooajaks pikendati lepingut tsenter Frank Elegariga. 208 cm pikkune mees pallis Kalevis ka mullu, moodustades Bamba Falliga võimsa korvialuse tandemi. Fall jätkab samuti Kalevi särgis.

Pärast Eesti meistriliiga lõppu pallis Elegar Puerto Ricos, kus pidas seitse kohtumist ja kogus nendes mängudes keskmiselt 9,7 punkti ja 6,7 lauapalli. Pikemaks ta sinna pidama ei jäänud.

Kalevi mänedžeri Kaarel Sibula sõnul käivad ikka veel läbirääkimised ka tagamängija Ty Abbotti ja hiljuti Tallinnas viibinud Armands Škelega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles