Asi on ametlik: Charlotte Hornets on tagasi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlotte'i klubi omanik Michael Jordan.
Charlotte'i klubi omanik Michael Jordan. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA kiitis ametlikult heaks Michael Jordani juhitava klubi nimetamise taas Charlotte Hornetsiks.

1998. aastal liigas debüteerinud meeskonna esialgne nimi oligi Charlotte Hornets, ent 2002. aastal liikus meeskond endise omaniku George Shinni käe all New Orleansisse. Charlotte Bobcatsi nime kandev meeskond loodi 2004. aastal ning 2010. aastal ostis klubi endine tippmängija Michael Jordan. Kuna seni New Orleans Hornetsi nime kandnud meeskond teatas käesoleva aasta jaanuaris, et plaanivad oma nime muuta New Orleans Pelicansiks, jäi Jordani klubi jaoks vabaks meeskonna originaalne nimi ning omal ajal Chicago Bullsiga meistritiitleid võitnud mängumees teataski juba maikuus, et soovib klubi tagasi nimetada.

Liiga juhtkond võttis Jordani palve arutlusele ja eile teatas NBA juht Davis Stern ametlikult, et klubi võib taas kanda Hornetsi nime. «Ma ei kuule teid hõiskamas, aga tean, et te teete seda. Hornets oli Charlotte'i originaalnimi ja ma tean, et seal piirkonnas on väga palju inimesi, kes on rahul nime tagasivahetamisega,» ütles Stern.

Nimevahetus jõustub 2014.-2015. hooajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles