Kunagine dopingupatune Gatlin soovis Gayle ja Powellile jõudu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Gay (vasakul) ja Justin Gatlin.
Tyson Gay (vasakul) ja Justin Gatlin. Foto: SCANPIX

2004. aastal 100 meetri jooksu olümpiavõitjaks kroonitud, kuid kaks aastat hiljem keelatud ainete tarvitamisega vahele jäänud ja nelja-aastase võistluskeelu saanud ameeriklane Justin Gatlin soovis läinud nädalal positiivse dopinguproovi andnud Tyson Gayle ja Asafa Powellile raskel hetkel jõudu.

«Kõike paremat sel pingelisel ajal,» saatis Gatlin dopingupatustele kolleegidele sõnumi. «Me ju ei tea veel, mis võib juhtuda. Asi pole isegi kohtusse jõudnud. Mina pole ei kohtunik ega ka vandekohus. Vaatan olukorda kõrvalt nagu kõik teisedki. Soovin neile vaid parimat, sest tegu on pingeliste päevadega – mitte ainult neile, vaid kogu meie alale,» lisas ta pressikonverentsil, kust näiteks ameeriklanna Carmelita Jeter ning jamaikalanna Shelly-Ann Fraser-Pryce dopinguteemaliste küsimuste peale lahkusid.

Samas kinnitas Gatlin veendunult, et toimunu ei tohiks ala mainet tema arvates väga kahjustada. «Usun ikka meie ala puhtusese. Peame juhtunuga lihtsalt leppima ja edasi minema,» sõnas ta. Küll aga ei usu ta, et Gay ja Powelliga juhtunu tema kui kunagise dopinguga vahelejäänu pea kohal rippuvat varju kuidagi vähendaks. «Ma ei usu, et see mind vähimalgi määral lunastaks. Minu päevad on ikka samasugused – hommikul tõusen, õhtul heidan magama,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles