Video: 21-aastane Belgia jalgpallur sai keset mängu infarkti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

21-aastane Belgia jalgpallur Anthony Van Loo sai keset kohaliku jalgpalliliiga kohtumist südameinfarkti. Õnneks päästis tema elu elektriline südamestimulaator.

 Video pealt on selgelt näha, kuidas Loo kokku kukkus ning krambihoogude käes kannatas ning kuidas tema keha läbis tugev raputus.

Aasta tagasi diagnoositi Lool südamerike ning tal lubati oma karjääri jätkata vaid ühel tingimusel - ta pidi endale elektrilise südamestimulaatori siirdada laskma. See paigaldatakse südame ligidale ning kaitseb arütmia vastu. Arstide hinnangul päästiski just see seadeldis noore belglase elu.

Loo viidi pärast juhtunut haiglasse, et teha talle vajalikud uuringud.

Müokardi infarkt ehk südamelihase infarkt ehk südameinfarkt ehk südamerabandus ehk südameatakk  on südamelihase pöördumatu kahjustus, mis on tingitud südamelihase mingi osa verevarustuse katkemisest või olulisest halvenemisest ning sellest tingitud hapnikupuudusest (isheemiast). Osa südamelihasest kärbub.

Vaata videot siit: http://www.youtube.com/watch?v=4PwpSFDbCZY

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles