Tiitlikaitsja Leedu langes U20 finaalturniiril dramaatiliselt konkurentsist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amedeo Della Valle (palliga).
Amedeo Della Valle (palliga). Foto: Toomas Huik

Tallinnas toimuval U20 vanuseklassi korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril selgusid täna kõik poolfinalistid. Omavahel lähevad vastamisi Läti ja Hispaania ning Venemaa ja Itaalia.

Seejuures oli tiitlikaitsja Leedu veel kolm sekundit enne lõpuvilet Itaalia vastu võidus kinni, kuid siis tabas Amedeo Della Valle kolmepunktiviske, mis viis kohtumise lisaajale. Lisaaeg kulges samuti ülimalt võrdselt, ent otsustavaks said leedulaste kolm järjestikust möödavisatud kaugviset. Kui Matteo Imbro tabas seitse sekundit enne lisaaja lõppu kaks vabaivset, jäi Leedule ikkagi veel viigivõimalus, kuid ka Vaidas Kariniauskase kolmene läks mööda.

Itaaliale tõi Eric Lombardi 16 punkti ja võttis 10 lauapalli, Awudu Abass lisas 14 punkti. Leedu poolel viskas Osvaldas Olisevicius 14 punkti, Mindaugas Kacinas ja Laimonas Chatkevicius lisasid kumbki 10 punkti ja 9 lauapalli. Itaallaste poolfinaalivastaseks on Venemaa, kes sai hommikuses mängus 82:70 jagu Türgist.

Suurepärast turniiri jätkab aga Läti, kes sai  78:73 jagu Montenegrost. Üleplatsimees oli taas Kaspars Vecvagars, kes kogus 25 punkti. Keskmiselt on Vecvagars finaalturniiril visanud 19 punkti mängus. Teda toetasid 15 punktiga Andrejs Grazulis ja Ojars Silins. Montenegrole tõi Milos Latkovic 18 punkti, Danilo Nikolic paistis aga silma 13 punkti, 8 lauapalli ja koguni viie blokeeritud viskega.

Hispaania sai 22:8 võidetud kolmanda veerandaja toel kindlalt 82:60 jagu Kreekast, kusjuures poolajapausile mindi vaid kolmepunktilises eduseisus. Daniel Diez, kes hoiab keskmiselt 19,3 visatud punktiga turniiri resultatiivseimate mängijate edetabelis Vecvagarsi ees esikohta, kogus täna 23 punkti ja võttis üheksa lauapalli, Hispaania koondise teine liider Jaime Fernandez lisas 21 silma. Kreeklaste resultatiivseim oli 15 punktiga Giannoulis Larentzakis, Ioannis Papapetrou lisas 12 punkti ja kaheksa lauapalli.

Läti ja Hispaania poolfinaal algab laupäeval kell 18, Venemaa ja Itaalia kohtumine kell 20.15. Mõlemad mängud peetakse Saku suurhallis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles