Ksenija Balta tundis ennast võistlusrajal üllatavalt hästi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta tänavusel suvel trenni tegemas.
Ksenija Balta tänavusel suvel trenni tegemas. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

2011. aasta veebruaris rängalt põlve vigastanud ja seejärel pika võistluspausi pidanud Ksenija Balta naasis eile võistlusrajale, esindades Eesti koondist Valmie­ras Balti matšil.  Balta tuli starti 100 m jooksus, kus jäi enda nimele kuuluvale Eesti rekordile alla 19 sajandikuga ja sai kirja 11,66. Lisaks aitas ta eestlannadel püstitada 4 x 100 m teatejooksus rahvusrekordi 45,42.

Kaks ja pool aastat võistlusrajalt kõrval olnud Balta sai eile 100 m jooksus leedulanna Lina Grincikaite (11,49) järel teise koha ning 4 x 100 m teatejooksus saavutati koosseisus  Grit Šadeiko, Maris Mägi, Maarja Kalevi ja Balta esikoht. Eestlannade eelmine tippmark 45,54 oli joostud 2003. aasta juunis Istanbulis.

«Tundsin ennast võistlusrajal üllatavalt hästi. Alguses arvasin, et pabistan rohkem, kuid eks ma pabistasin enne minu jaoks ära jäänud Viljandi võistlust oma pabistamised juba ära,» oli Balta eilsete startidega üldjoontes rahul. «Võistluse järel võin öelda, et kõik on korras. Individuaaldistantsiga niivõrd rahule ei jäänud – start oli hea, kuid seejärel tõusin liiga kõrgele pöidadele ja lõpu osa vajus ära. Teatejooks oli juba parem ja õige tunne oli olemas.»

«Esimene jooks oli tunduvalt krobelisem. Teatejooks oli tehnilise poole pealt juba hea,» lisas Balta treener Andrei Nazarov.

Valmieras Balta nüüd rohkem rajale ei tule ning ees ootavad järgmisel nädalavahetusel toimuvad Eesti meistrivõistlused, kus ta soovib starti tulla 100 ja 200 m jooksus. «Praegu on plaan selline,» sõnas Balta, kes märkis, et esialgu ta väga kõrgeid sihte ei sea. «Tegelikult ma normide peale ei mõtle, pigem tahan võistelda. Loomulikult ma püüdlen heade tulemuste poole, kuid üle oma varju hüpata ei saa – hea tulemus sõltub lisaks veel paljudest asjaoludest.»

Meeste odaviskes tegi korraliku võistluse Risto Mätas, kes ületas taas MMi B-normi ja sai võistluse viimasel katsel kirja 81.39. Ühtlasi andis see eestlasele ka alavõidu. Mätta tänavuseks parimaks on 82.43.

Meeste kuulitõukes võidutses Raigo Toompuu hooaja parima tulemusega 19.48. Naiste 400 m tõkkejooksus võidutses Maris Mägi 58,39ga. Meeste 100 m jooksus läbis Marek Niit distantsi 10,64ga ja sai teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles