Etapivõidu teeninud Quintana kerkis teiseks, Froome kindlustas üldvõidu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nairo Quintana.
Nairo Quintana. Foto: SCANPIX

Tour de France’i eelviimasel etapil teenis võidu Nairo Quintana, kes kerkis tänu heale sõidule üldarvestuses teisele kohale.

Üldliider Chris Froome tuli tänasel mägisel etapil finišisse kolmandana ja kindlustas homse viimase etapi (viimane etapp sõidetakse Pariisis siledal maal ja üldarvestuses muudatusi enam oodata ei ole) eel endale ka üldvõidu. Teise koha sai tänasel etapil Joaquim Rodriguez.

Üldarvestuses kaotab teiseks kerkinud Quintana enne viimast etappi Froome’ile 5.03. Kolmandaks kerkis Rodriguez, kes kaotab liidrile 5.47. Seni teine olnud Alberto Contador langes neljandaks (+7.10) ja Roman Kreuziger langes viiendaks (+8.10).

Quintana kerkis liidriks ka mägede arvestuses, kus ta on kogunud 147 punkti. Teiseks langes Froome, kellel on 136 silma. Kolmas on Pierre Rolland 119 punktiga.

Üldarvestuses langes Rein Taaramäe tänase etapi järel 102. positsioonile, kaotust Froome’ile on kogunenud kaks tundi 58 minutit ja 44 sekundit. Tänasel etapil sai Taaramäe 121. koha ning etapivõitjale kaotas ta 22 minutit ja ühe sekundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles