Kõik rahaks: Kobe Bryanti ema müüs poja meistrisõrmused maha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobe Bryant.
Kobe Bryant. Foto: SCANPIX

Viis korda NBA korvpalliliiga meistriks tulnud Kobe Bryanti ema Pamela müüs oksjonil maha kaks meistrisõrmust, mille poeg oli talle kinkinud.

Sports Illustratedi teatel läks müügiks kaks duplikaati Bryanti 2000. aasta meistrisõrmusest - ühe eest käidi välja 174 184 ja teise eest 108 153 dollarit. Lisaks leidsid uue omaniku Bryanti tähtede mängu sõrmus, kaks keskkoolis kantud mängusärki ja veel mitu eset. Kokku koguti oksjoniga 433 531 dollarit (ümberarvestatuna umbes 330 000 eurot).

Bryant üritas korduvalt oksjoni toimumist takistada ning andis ühel hetkel isegi Goldini oksjonimaja kohtusse, väites, et tema vanematel Joel ja Pamelal pole õigust neile kingitud esemeid müüa. ESPNi andmetel soovis Pamela Bryant pojalt 450 000 dollarit, et osta endale uus maja. Kobe aga keeldus, pakkudes emale «vaid» 250 000 dollarit. Seepeale loovutas ema oksonimajale 450 000 dollari eest kõik tema käes olnud poja mälestusesemed. Pamela Bryanti sõnul oli poeg need viis aastat varem tema kätte toonud ja kinnitanud, et ei tunne ise asjade vastu huvi ning ema võib nendega teha, mida vaid soovib.

Juunis sõlmitud kohtuväline kokkulepe päästis siiski suurema osa Bryanti mälestusesemetest, mis vanematekodus hoiul olid, korvpalluri vanemad esinesid aga avaliku vabandusega. Lisaks rõhutasid Bryanti esindajad, et NBA enimteeniv mängija, kes paneb aastas taskusse 30 miljonit dollarit, on oma 17 aasta pikkuse karjääri jooksul vanemaid toetanud miljonite dollaritega. Sellegipoolest otsustasid Bryantid nüüd nende kätte jäänud osa poja esemetest ikkagi rahaks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles