Galerii: Kittel võidutses Champs-Élysées'l, Froome triumfeeris üldvõitjana

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sajandat korda peetud Tour de France'i velotuuri viimase, traditsiooniliselt Champs-Élysées'l lõppenud etapi võitis sprindifinišis sakslane Marcel Kittel, kellele see oli tänavusel tuuril juba neljandaks etapivõiduks.

Kittel edestas finišiheitluses napilt kaasmaalast Andre Greipelit ja britti Mark Cavendishi. Rein Taaramäe tuli täna üle lõpujoone 145. kohal väikeses grupis, mis kaotas võitjale minuti ja 18 sekundit.

Kokkuvõttes krooniti juubelituuri üldvõitjaks Sky meeskonna liider Chris Froome, kes edestas viimaks Nairo Quintanat Kolumbiast 4 minuti ja 20 sekundiga. Quintanale kuulusid ka tuuri tänavuse parima noorsõitja valge ja mägedekuninga täpiline särk, kolmanda koha sai Froome'ile 5 minutit ja 4 sekundit kaotanud Joaquin Rodriguez.

Järgnesid Alberto Contador, Roman Kreuziger ja Bauke Mollema. Enim punkte noppis Peter Sagan, kõige võitluslikumaks ratturiks tunnistati aga Christophe Riblon. Meeskondlikus arvestuses oli parim Contadori tiim Saxo-Tinkoff.

Rein Taaramäe lõpetas velotuuri kokkuvõttes 102. kohal. Kaotust Froome'ile kogunes kolme nädalaga täpselt kaks tundi, 59 minutit ja üheksa sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles