Tour de Fance võitnud Froome: olen dopingukahtlustustega leppinud

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisis lõppes Tour de France. Üldvõitja Chris Froome.
Pariisis lõppes Tour de France. Üldvõitja Chris Froome. Foto: SCANPIX

Tänavuse Tour de France ülivõimsalt võitnud Chris Froome tunnistas, et ta peab kõikvõimalike dopingukahtlustustega lihtsalt leppima.

Konkurentidest peajagu üle olnud inglast pommitati tuuri jooksul korduvalt dopinguküsimustega ning paaril korral mees ka ärritus. Nüüd ta mõistab, et tuuri endise seitsmekordse võitja Lance Armstrongi dopinguskandaali vari jääb rattamaailma ihaldatuimat võistlust veel tükiks ajaks kummitama.

«Arvan, et kes iganes oleks kollast liidrisärki kandnud, oleks sattunud samasuguste kahtlustuste alla nagu mina. Lepin sellega,» ütles Froome. «Aga ka mina olen üks neist, keda jalgrattasport lihtsalt alt vedas ja me püüame teha nüüd kõik selleks näitamaks inimestele, et asjad muutuvad.»

Team Sky juht Dave Brailsford arvas, et tänavune tuur oli vaimselt ajaloo raskeim.

«Pärast sellist skandaali tulla esimesele tuurile...Sa tead, et inimesed, kes kaua aega seda tuuri usaldasid, on vihased ja nördinud. See on arusaadav,» märkis Brailsford.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles