Prins: Kalju trump on distsipliin kaitses

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju (mustas) ja HJK kohtumine.
Nõmme Kalju (mustas) ja HJK kohtumine. Foto: Peeter Langovits

Esimest korda jalgpalli Meistrite liiga eelringis osaleval Nõmme Kaljul tuleb täna õhtul koduväljakul korrata imet, millega saadi hakkama eelmisel nädalal Soomes. Enamatki – edasipääsuks vajatakse väravat.


Avamängu 0:0 viik Soome meistri HJKga ületas nii tulemuse kui ka mängupildi poolest isegi Kalju enda ootusi, kuid samas pelgab peatreener Igor Prins, et vastane on seetõttu eriti võidujanuline. «HJK on vihale aetud, ka kodune meedia pressib neid päris kõvasti,» nentis Prins eilsel pressikonverentsil. «Muidugi oli see tulemus neile löök. Arvati, et Kalju tuleb n-ö pakiga tagasi, aga suutsime korralikult mängida,» sõnas ta.

Soome lehed soovisid Kaljust ligi neli korda suurema eelarvega HJK-le pärast avamängu õnne, et viigigagi pääseti – mängu parimad väravavõimalused avanesid just Eesti klubil. Prins kinnitas, et kuna soomlaste üks tabamus tähendaks Kaljule juba vajadust lüüa kaks väravat, ei kavatseta minna umbkaitses mängima.

«Ma ei usu, et mängupilt eriti avakohtumisest erineks. Kindlasti ei hakka me suure hooga nende väravat piirama,» lausus ta. «Aga meilgi on vajadus vähemalt üks värav lüüa ja eesmärk on rahulikult rünnakuid üles võtta.»

Prinsi sõnul tuleb üle korrata enne avamängu paika pandud kohustused. «Meie trumbiks on distsipliin kaitses, alles siis saame hakata otsima käike värava poole. Kui lasta neil vabalt mängida, saavad nad tempo üles võtta ja siis võib raskeks minna. Penaltitele ma ei mõtle, tahaks ikka 90 minutiga asja ära lahendada,» lausus ta.

Pärast avamängu tunnistasid nii Prins ise kui ka Kalju kapten Alo Bärengrub, et euromängudeks pole meeskonnal enda motiveerimisega mingit probleemi. «Vaimne töö sai tehtud juba Soomes, nägin seal, et meeste suhtumine ja olek on hoopis teine kui koduliigas. Aga tegu on õrnal jääl kõndimisega, sest siit võib välja kasvada liigne enesekindlus. Sellest oleme küll rääkinud,» kinnitas Prins.

Kui Helsingis jälgis Töölö staadionil mängu 7000 silmapaari, siis täna on optimistlike prognooside järgi ka Kadriorgu oodata täismaja ehk umbes 5000 inimest. Vürtsi peaks lisama ka vähemalt tuhatkond teiselt poolt lahte saabuvat HJK fänni. Prins oli aga kindel, et see tema hoolealuste õlgadele liigseid pingeid ei sea.

«Ega Kadriorg ei saa rohkem täis olla, kui Soome staadion oli. See andis pigem mõnusat tuult tiibadesse. Kodupublik kindlasti aitab, vastupidist mõju ei tohiks see küll avaldada,» lausus ta.

Avamängus pisut üllatuslikult, kuid edukalt algrivistuses ründajana Vladimir Voskoboinikovi kasutanud Prins avaldas lootust, et täna võib üllatada iga mängija. «Mul on üksteist sellist Voskoboinikovi, lisaks seitse meest pingil ootamas,» viskas ta nalja.

Avamängus kerge vigastuse saanud Eino Puri on osalenud kõikidel treeningutel ja mänguvalmis, ka vahepeal jalahäda kurtnud Tarmo Neemelo tervis on korras. Kohtumine Kadriorus algab kell 18.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles