Noor uljaspea nägi võimalust Portugal alistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali kaitseliin Eesti rünnakut tõrjumas.
Portugali kaitseliin Eesti rünnakut tõrjumas. Foto: Liis Treimann

«Me võinuks selle mängu 3:0 võita!» kuulutas Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Sander Puri pärast 0:0 viigiga lõppenud kohtumist Portugaliga. Ning kuigi vanemad mängumehed tõmbasid noore uljaspea tuure tagasi, pidasid nemadki kolmapäeva õhtul Tallinnas näidatud mängu Eesti koondise viimase aja parimaks esituseks.


«Teine poolaeg oli üks parimaid, mida Eesti koondis üldse on suutnud,» hindas poolkaitsja Konstantin Vassiljev. «Mängisime nii hästi, et raske oli uskuda – kas meie vastas on tõesti Portugal,» lisas Mart Poomi asemel väravasuule asunud Sergei Pareiko.


Raio Piiroja oli mängu kvaliteedi suhtes eelkõnelejatega nõus, ent mõte võidust tundus talle liialdusena.



«Loomulikult on kahju, et me ei võitnud, ent ülbeks ja ahneks ei saa minna,» nentis ta muiates. «Millal me varem oleme maailma esikümne meeskonna vastu viiki mänginud? Meie juhendaja Tarmo Rüütli on loov treener – tema taktikalised lükked ja vahetused õnnestusid ideaalselt.»



Lisaks heale mängule rõõmustasid Eesti koondislased selle üle, et suutsid täita lahkumismängu pidanud Mart Poomi soovi. «Mart tahtis lahkuda nii, et värav oleks puhas. Tore, et suutsime seda täita,» märkis Piiroja. Pareiko lisas, et platsile minnes oli tal vaid üks soov – Poomi pidu ei tohi rikkuda.



Esimesel poolajal käis Lilleküla staadionil võrdne mäng, teisel poolajal oli kerge ülekaal koguni Eesti poolel. Palli hoiti osavalt ning ohtlikke olukordi tekitati vastastest rohkem. «Tööd oli üsna vähe, ühtegi väga head võimalust neil ei avanenud,» tunnistas Pareiko.



«Hoopis meil oli ideaalne võimalus, kuid Ats ei saanud viie meetri kauguselt sisse.»


Poolkaitsja Ragnar Klavani arvates pole luhtunud võimaluste pärast mõtet nukrutseda. «Olen hoopis õnnelik selle üle, et võimalused üldse tekkisid,» nentis ta. «Suutnuks me mõne neist ära kasutada, olnuks see kirss tordil.»



Rahulolu paistis ka peatreener Tarmo Rüütli olekust. «Ma ei tea täpselt, kui palju pilet maksis, aga fännitribüün ikka sai action’it teisel poolajal,» leidis ta. «Kõik peavad olema rahul – me ei kaotanud ning tegime lahkumisetenduse suurepärasele mängijale.»



Kui aga Portugali ajakirjanik küsis, kas viik muutis Rüütli õnnelikuks, vastas eestlaste loots kindlameelselt: «Loomulikult oleme õnnelikud. Kõik teavad, et ühel päeval võidame teid niikuinii. Viik oli samm lähemale.»



Jalgpall


Eesti – Portugal 0:0


Eesti: Mart Poom (31. Sergei Pareiko), Enar Jääger, Alo Bärengrub, Raio Piiroja, Ragnar Klavan, Tarmo Kink (70. Dmitri Kruglov), Martin Vunk (53. Vladimir Voskoboinikov), Aleksandr Dmitrijev, Konstantin Vassiljev, Ats Purje (78. Tihhon Šišov), Sergei Zenjov (70. Sander Puri).


Portugal: Beto, Goncalo Brandao (68. Duda), Rolando, Ricardo Carvalho (59. Pepe), Luis Boa Morte (84. Hugo Almeida), Eliseu (68. Raul Meireles), Miguel, Edinho, Nani, José Castro (88. Bruno Alves), Tiago.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles