Sky tahab Wigginsi ja Froome’i taas kokku tuua

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour de France'i võitja Chris Froome
Tour de France'i võitja Chris Froome Foto: SCANPIX

Sky rattameeskond, kelle sõitjad Chris Froome ja Bradley Wiggins on kahel viimasel aastal võidutsenud Tour de France’il, loodab mõlemad staarid järgmiseks aastaks koos tuurile võistlema saada.


Mullu pidi Froome tuuril mängima Wigginsi abimeest, ehkki mitme eksperdi hinnangul oli ta juba siis võimeline ise võitma. Sellest ajast saadik ei ole meeste suhted kõige soojemad, kuid Sky peamänedžer Dave Brailsford usub, et suudab kaks britti jälle koos võistlema meelitada. Järgmisel aastal stardib Tour de France seejuures Inglismaalt Yorkshire’ist Leedsi linnast.

Pärast seda, kui Froome mullusel Touril ühel mägisel etapil Wigginsist möödus, sõnas too hiljem, et tundis, nagu peaks ta tiimikaaslase rünnakuid tõrjuma. Brailsford kinnitas aga Guardianile, et teda ei huvita absoluutselt, kas ja kuidas mehed omavahel läbi saavad. «Mul on sellest ükskõik. Kõik aina arutavad: kas nad suudavad sõbrad olla? Mina ei raiska sellele mõtlemiseks isegi sekundi murdosa,» lausus ta.

Tänavu teatas Wiggins hooaja alguses, et plaanib võita nii Giro d’Italia kui ka Tour de France’i. Seepeale esines avaldusega ka Froome, kinnitades, et on Touril kindel Sky esinumber. Skyle ei meeldi ühel tuuril mitut liidrit kasutada, seetõttu korduks ilmselt 2012. aasta stsenaarium, kus üks kahest mehest määratakse liidriks ja teine nii-öelda tema varumeheks.

Samas jõudis Froome pärast pühapäeval Champs-Élysées’l triumfeerimist juba teatada, et suudab enda arvates veel mitu Touri võita.

«Olen korralik temposõitja ja päris hea mägederonija ja ma ei näe, et tuuri korraldajad võiksid midagi sellist välja mõelda, millega ma hätta jääksin. Oleks kahju, kui ma ei saaks kogutud kogemusi järgmistel aastatel rakendada,» lausus Froome. Brailsfordi meelest on aga ainus eesmärk terve tiim ühise sihi nimel tööle saada.

«Kõik räägivad meeskonna ühtsusest ja harmooniast. Mina sellesse ei usu. Enamikus paremates tiimides, kus olen töötanud, ei valitsenud harmooniline keskkond. Sellel alal polegi harmoonilist keskkonda. Kõik pingutavad, hambad ristis,» nentis Brailsford.

Maikuus Giro katkestanud Wiggins pole pärast seda võistelnud, vaid treeninud Mallorcal ning stardib eeloleval nädalavahetusel algaval Poola tuuril, kus teiste seas läheb starti ka Tanel Kangert. Seejärel on Wigginsi võistluskavas Briti tuur ja siis juba hooaja teise poole põhieesmärk – septembri lõpus asub ta tiitlit jahtima MMi temposõidus.

«Bradley võib edaspidigi ükskõik millisel suurtuuril Sky liider olla. Kui ütlesin, et võidame viie aasta jooksul tuuri, muigasid kõik. Kui oleksin öelnud, et kaks eri meest võidavad kahel järjestikusel aastal, oleksite olnud naerust kõveras. Kõik on võimalik,» märkis Brailsford.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles