Rekordinaine Isinbajeva teeb pärast MMi tippspordiga lõpparve

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva Foto: SCANPIX

Teivashüppe maailmarekordinaine Jelena Isinbajeva teatas, et lõpetab pärast augustis Moskvas toimuvaid maailmameistrivõistlusi karjääri.

31-aastane kahekordne olümpiavõitja tegi oma otsuse avalikuks pärast seda, kui tuli eile Venemaa meistriks. «Minu karjäär lõpeb MMil. See on nostalgiline hetk, kuid tahan nautida ilusat lõppu ja endast neil võistlustel parima anda,» lausus venelanna, kelle auhinnakapis on ka kaks MM-kulda. «Võitlen seal nii kõrguse kui ka iseendaga. Just Lužniki staadionil võitsin oma esimese tiitli ja siin panen ka oma karjäärile punkti,» lisas ta.

Isinbajeva krooniti olümpiavõitjaks nii 2004. aastal Ateenas kui ka 2008. aastal Pekingis. Ta on maailmarekordit parandanud 28 korral, praegu on tema nimel olev rekordtähis 5.06. Selle rekordi püstitas Isinbajeva 2009. aasta augustis Zürichis. Mullu suvel pidi ta aga Londoni olümpial leppima pronksmedaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles