Dopingut tarvitanud tipprattur taandus olümpiakomiteest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuart O'Grady (paremal).
Stuart O'Grady (paremal). Foto: SCANPIX

Austraalia tipprattur Stuart O'Grady, kes teatas eile, et on karjääri jooksul dopingut tarvitanud, pani maha ameti Austraalia olümpiakomitee sportlaskomisjonis.

O'Grady teatas nädala algul, et lõpetab karjääri. Lisaks tunnistas mees üles, et tarvitas enne 1998. aasta Tour de France'i keealtud veredopingut EPOt. Samal tuuril sai temast läbi aegade teine austraallane, kes kandnud tuuri kollast liidrisärki.

Olümpiakomitee peasekretär Craig Phillips palus O'Gradyl pärast avaldusi viivitamatult kümneliikmelisest komisjonist lahkuda. «Meie Londoni olümpiavõistkonna liikmetel, kes Stuarti sportlaskomisjoni valisid, oli õigus vihane olla, kui nad said teada, et on toetanud petisest sportlast. Komisjoni liikmed valitakse seetõttu, et nad on ausameelsed liidrid, aga Stuarti ülestunnistus näitab, et ta ei vääri nende hulka kuulumist,» teatas olümpiakomitee president John Coates.

Kolmapäeval Prantsusmaal avaldatud raportis mainiti ära 12 mehe nimed, kes 1998. aasta Tour de France'il EPOt tarvitasid. Kokku oli patuseid 18, nende seas tuuri esikolmik - itaallane Marco Pantani, sakslane Jan Ullrich ja ameeriklane Bobby Julich. Austraalia meeskond GreenEdge ja Austraalia rattaliit keeldusid seejuures O'Grady't süüdistamast - rattaliit märkis hoopis, et süüdi olid neil aastatel rattamaailmas valitsenud mentaliteet ja «euroopalik keskkond».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles