Lauri Ausi memoriaalil osalevad Gert Jõeäär ja teised ässad

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Aus 2000. aastal Tartu Rattarallil.
Lauri Aus 2000. aastal Tartu Rattarallil. Foto: Ain Protsin

Pühapäeval, 28. juulil peetakse Tallinnas Pirital Maxima GP Lauri Ausi X memoriaal, kus legendaarsel Kloostrimetsa ringrajal sõidavad 126-kilomeetrisel põhisõidul võidu Eesti, Läti ja Soome parimad jalgratturid. Samaaegselt toimub kõigile soovijatele avatud 51-kilomeetrine rahvasõit ning pere- ja tillusõidud.

«Eestlaste rõõmuks on stardis Cofidise profimeeskonnas pedaaliv tänavuse Tour of Estonia võitja ning Eesti meistrivõistluste temposõidu pronksiomanik Gert Jõeäär,» ütles GP peakorraldaja Mallor Türna. «Läti klubi Alpha Baltic/Unitymarathons.com ridades tuleb sõitma nende liider Erki Pütsep,» loetles Türna eestlastest võidusoosikuid.

Stardijoonel on ka 2011. aasta Eesti maantesõidu meister, profiklubis Champion System Pro Cycling Team (PCT) pedaaliv Mart Ojavee. Eesti rattasõitjatele pakub tugevat konkurentsi ka Soome tänavune temposõidu meister Samuel Pökälä, keda toetavad tiimikaaslased põhjanaabrite parimast rattaklubist TWD-Länken. Lätist tuleb starti tugev UCI Continental meeskond Rietumu-Delfin. Eliidisõidu start antakse pühapäeval kell 14.

Nimekate külalistega põhisõidu kõrval saavad amatöörratturid mõõtu võtta 51-kilomeetrisel rahvasõidul, kuhu oodatakse osalema kõiki rattahuvilisi ning seda nii maantee- kui maastikurattal. «Rahvasõidust saavad osa võtta kõik ratturid, kes ei oma ratturi litsentse,» ütles Türna. «Harrastajad on rattatüübi alusel jagatud kahte stardigruppi, autasustatakse mõlema grupi kolme paremat.»

Piritale on oodatud ka kõik rattahuvilised pere väiksemad liikmed, kellele korraldatakse Kloostrimetsa ringil kuuekilomeetrine peresõit ning kõige väiksematele tulevastele ratturitele 200-meetrine tillusõit. «Lühemate distantside tõmbenumbriks on ainsa eestlasena Tour de France’il kollast liidrisärki kandnud ning kahel korral Lauri Ausi mälestussõidu võitnud Jaan Kirsipuu, kes on nõu ja jõuga tillusõidul abiks ja vastab huviliste erinevatele jalgrattasõidu teemalistele küsimustele,» ütles Türna.

GPga seoses muutub Pirital liikluskorraldus, mistõttu korraldajad kutsuvad autojuhte üles tähelepanelikkusele ning jälgima liikluskorraldusmärke ja reguleerijate juhiseid. Kella 10-18 on sõidukitele suletud Kloostrimetsa ringrada Pirital ning linnast väljuv sõidusuund Pirita teel alates Rummu teest kuni Kloostrimetsa teeni. Põhisõit peetakse Kloostrimetsa ringil, rahvasõit suundub ringilt Kloostrimetsa teed, Pärnamäe teed ja Saha-Loo teed mööda Peterburi maantee alt läbi ümber Maardu järve.

Võistluskeskus Pirita Kloostri esisel platsil avatakse pühapäeval kell 9. Esimene start antakse kell 11 ning tillu- ja peresõidud algavad kell 11.05. Pealtvaatajatele on üritus ja rattaparkla tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles