Nõmme Kalju leidis oma Alex Fergusoni

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju peatreener Igor Prins.
Kalju peatreener Igor Prins. Foto: Peeter Langovits

Nõmme Kalju jalgpallimeeskonna Eesti meistriks tüürinud Igor Prins pikendas pärast ajaloolist võitu UEFA Meistrite Liigas lepingut, juhendades esindusmeeskonda aastani 2016. Kalju president Kuno Tehva tituleeris Prinsi nende klubile sobivaks Alex Fergusoniks.

«Kuu aja pärast oleks mu leping lõppenud ning oli vaja mõelda, mis edasi teha. Kuna minu ja klubi vaheline koostöö on sujunud väga hästi, istusime maha ning sõlmisin uue lepingu,» lausus Kalju peatreener Igor Prins. «Olen väga rahul sellega, mida oleme selle ajaga siin saavutanud: tulime eelmisel aastal Eesti meistriks ning sel aastal läbisime Meistrite Liiga teise eelringi edukalt. Olen rahul meeskonnaga ning samuti on tasapisi klubi oma kasvandike peale tulemas,» rääkis Prins.

«Igor Prinsi saavutused hetkest, mil ta saabus Nõmme Kalju etteotsa, on olnud fenomenaalsed ning tulemused räägivad iseenda eest. Kui paljud klubid otsivad oma Sir Alex Fergusoni, siis Nõmme Kalju on selle leidnud,» sõnas Kalju president Kuno Tehva rahulolevalt, vihjates Aivar Pohlaku hiljutisele sõnavõtule, kus Flora president andis mõista, et klubi otsib oma etteotsa Skandinaavia ja Madalmaade Fergusoni.

2010. aasta augustis Kalju peatreeneriks asunud Prins lõpetas oma esimese hooaja neljanda kohaga, tagades sellega pääsu Euroopa Liigasse. Järgmisel täispikal hooajal lõpetades Kalju hõbemedalitel ning aastal 2012 tuldi juba kindlalt Eesti meistriks. Hetkeseisuga asutakse Premium Liiga liidrikohal ka tänavusel hooajal.

Teisipäeval Meistrite Liigas kahe mängu kokkuvõttes HJK Helsinki alistanud Nõmme Kalju tegi sellega klubi ning ka Eesti jalgpalli ajalugu. Järgmises ringis ollakse vastamisi Tšehhi meister Plzeni Viktoriaga, kellega peetakse esimene kohtumine juba eesoleval teisipäeval kell 19.00 A. Le Coq Arenal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles