Video: Hunt purustas vastase Oklahoma maadluses

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: SCANPIX

Ameerika jalgpallur Margus Hunt hakkab Cincinnati Bengalsi treeninglaagris tasapisi kohanema. Laupäeval anti talle kui kollanokale korralik õppetund, mis mõjus – pühapäeval möllas Hunt võimsalt ja agressiivselt, võitis muljetavaldavalt oma matši Oklahoma harjutuses ning sai asjatundjatelt ja fännidelt kiita.

Laupäeval, kui mängijad said esmakordselt kaitsmed selga tõmmata, näitas tagaründaja (fullback) John Conner eestlasele koha kätte – nullis ta jõulise kattega täielikult. Kaitseliini treener Jay Hayes vaid irvitas ning tuletas Hundile meelde, et kaitsmed on peal, mis tähendab, et tegutsema peab jõuliselt. Muigasid ka asjatundjad, kes tõdesid, et kollanokkadele tehakse kiiresti ja valusalt selgeks: NFL pole mingi tilulilu ehk ülikooli jalgpall, siin tuleb tegutseda meeste kombel.

Pühapäevaks oli Hunt sotid selgeks saanud ning tegutses märksa jõulisemalt, pälvides tribüünidel istunud fännidelt ja ajakirjanikelt kiidusõnu.

Bengalsi pühapäevast trenni oli jälgimas mitu tuhat pealtvaatajat, lisaks saatis võttegrupi kohale NFLi telekanal, sest kavas oli legendaarne harjutus, Oklahoma drill: ründaja üritab kaitsjat blokeerida, et too pallikandjale ligi ei pääseks, kaitsja ülesanne on blokeerija ja pallikandja maha paisata või tal vähemalt hoog maha võtta. Vastast tuleb rappida täie jõu ja himuga, võitlus käib võidu peale.

Hunt läks kokku endast 15 kilo raskema Dennis Rolandiga, kes põrkas kui vastu kaljut. Hunt, kellele märgiti kirja kindel võit, sai ka pallikandjal hoo maha, mis oligi eesmärk.

Eksperdid tõdesid, et kaitjatest paistsid treeningpäeva jooksul enim silma Hunt ja Shawn Williams.

Vaata videot Oklahoma drillist, Margus Hundi matši algus videos 3.50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles