Hamilton sai ihaldatud võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton sai Mercedese värvides esimese etapivõidu.
Lewis Hamilton sai Mercedese värvides esimese etapivõidu. Foto: Reuters/ScanPix

Kolm korda oli Lewis Hamilton tänavusel vormel-1 hooajal startinud parimalt kohalt ja kolm korda pidanud pettuma – võitu see ei toonud. Ungari GP-l suutis alates sellest hooajast Mercedese rooli keerav britt aga viimaks kvalifikatsioonikiiruse võiduks realiseerida.


Seejuures teatas Hamilton ise pärast ajasõitu, et esikohta temalt oodata ei maksa – Hungaroringil valitsev palavus pidavat liialt Mercedes W04 tagarehve kulutama. Üllatuslikult pidasid Pirellid aga vastu. «Meil polnud aimugi, et kõik nii hästi õnnestub,» sõnas Hamilton Sky Sportsile.

«Rehvid käitusid nagu ilusas unenäos. Esimene jooks ütles siiski üles kaks ringi varem kui Red Bullil ja mul õnnestus täpselt õigel ajal boksi tulla,» sõnas Hamilton, kes jäi küll rajale naastes endise tiimikaaslase Jenson Buttoni selja taha, kuid suutis sealt kiiresti taas vabasse vette pääseda.

Hoopis Sebastian Vettel oli see, kes oma boksipeatuse järel Buttonist kuidagi mööda ei pääsenud. Ungaris alati pigem kahvatult sõitnud sakslane pidi vahepeal ise konkurentide rünnakute tõrjumisele pühenduma ning see andis Hamiltonile võimaluse aina edu kasvatada.

Väheste möödumisvõimaluste poolest kurikuulsal Ungari rajal möödus ta sõidu jooksul mitmel korral Mark Webberist, tehes seda endale omases agressiivses stiilis.

«Pidin jõuliselt tegutsema, loodetavasti Mark ei pahanda. Ta on väga aus konkurent, aga ma ei saanud lubada, et tema taha ootama jään – siis oleksid Kimi ja Sebastian mind kinni püüdnud,» sõnas Hamilton. «Küllap oli näha, et ihkasin väga täna võitu.»

Lisaks Buttonile pidas Vettel vihase duelli maha ka Kimi Räikköneniga. Kolm ringi enne lõppu suutis sakslane neljandas kurvis end Lotuse kõrvale suruda, kuid jäi siis halvale positsioonile, pidi raja kõrvalt lisa võtma ja kurtis raadios meeskonnale, et Räikkönen ei jätnud talle piisavalt ruumi. Autost välja ronides oli tiitlikaitsja jõudnud siiski juba rahuneda.

«Küsisin Kimilt, et mis see veel oli, aga tema kehitas ainult õlgu,» muigas Vettel. «Tol hetkel tundus aga, et läheb üsna kitsaks. Kaotasin peaaegu auto üle kontrolli, ent võidusõit ongi selline,» nentis ta.
Räikkönen ei kavatsenud samuti juhtunust suurt numbrit teha. «Sebastian sai mulle juba varemgi tuulde, aga kaitsesin sõidujoont.

Korraks olime kõrvuti, kuid suutsin teda selja taga hoida,» sõnas ta.
Kuuendalt kohalt startinud soomlane kasutas taas edukalt kahe boksipeatuse strateegiat, kuid märkis, et Lotus mängib võimalikke esikohti maha.


«Auto toimib hästi, kuid laupäeviti teeme enda elu ise raskeks. Kui ajasõidus kiiremad oleksime, suudaksime ka võite noppida,» lisas Räikkönen.
MM-sarja üldliider on 172 punktiga endiselt Vettel. Räikkönen kerkis 134 punktiga teiseks, Fernando Alonsol on 133 ja Hamiltonil 124 punkti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles