Tiimi kirunud Alonso sai sünnipäeval Ferrari bossilt hurjutada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luca di Montezemolo ja Fernando Alonso.
Luca di Montezemolo ja Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Ferrari president Luca di Montezemolo kutsus üsna teraval toonil korrale Fernando Alonsot, kes esines nädalavahetusel peetud Ungari GPl tiimi suhtes kriitiliste kommentaaridega.

«Peame end kokku võtma ega tohi anda voli mõtlematutele väljaütlemistele, mis on küll kehva tulemuse järel mõistatavad, kuid kasutud,» teatas di Montezemolo Ferrari kodulehekülje vahendusel, viidates ilmselgelt Alonso väidetele, et Ferrari uued osad ei tööta soovitud moel. Hispaanlane pidi Ungaris leppima viienda kohaga ja jääb nüüd MM-sarja üldliidrist Sebastian Vettelist maha 39 punktiga. Täna 32. sünnipäeva tähistanud Alonso märkis pärast võistlust reporteritele lisaks, et sooviks endale kingituseks kiiremat autot.

Montezemolo helistas hispaanlasele täna hommikul, et õnne soovida, kuid lisas eelmainitud põhjusel ka väikese noomituse. «Kõik suured meistrid, kes on Ferraris sõitnud, on alati pidanud meeskonna huvid enda omadest kõrgemale seadma. Praegu on käes hetk, kus tuleb jääda rahulikuks ning ilmutada alandlikkust ja sihikindlust, et ise endast parim anda ning meeskonda ja selle töötajaid toetada – nii raja kõrval kui ka väljaspool seda,» lausus Montezemolo Ferrari kodulehe teatel Alonsole telefonitsi.

2010. aastal Ferrariga liitunud Alonso pole varem tiimijuhtidelt kordagi nii avalikku peapesu saanud. Võimalik, et di Montezemolot on ärritanud ka kuulujutud, nagu plaaniks Red Bull hispaanlase Ferrarilt tulevaks hooajaks üle lüüa. Mõne allika väitel on Alonso mänedžer koguni vormel-1 sarja praeguse parima tiimiga salajasi kõnelusi pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles