Euroopa meister Anžela Voronova: emotsioonid on ilusad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anžela Voronova krooniti esmakordselt Euroopa meistriks.
Anžela Voronova krooniti esmakordselt Euroopa meistriks. Foto: EPSO

Laskja Anžela Voronova tuli Horvaatias Osijekis toimuvatel laskmise Euroopa meistrivõistlustel naiste 300 meetri standardharjutuses 3 x 20 Euroopa meistriks.

Seejuures on Voronova tulemus, 586 silma, äärmiselt kõrgest klassist – see jääb kehtivast maailmarekordist maha vaid kahe silmaga. «Emotsioonid on ilusad, panin võistlusele kena punkti,» lausus Voronova ise tagasihoidlikult. «Eile (üleeile – toim) tulime ka naiskonnaga medalile, seetõttu oli hea võistelda. Aga Euroopa meistriks tulek on minu jaoks mõistagi midagi uut.»

Voronova kuulus enne võistlust kümmekonna favoriidi sekka, kuid liigset närvipinget see ei lisanud. «Oli selge, et konkurendid on tugevad. Tehniliselt õnnestus teha korralik võistlus, aga maailmarekordi lähedale küündinud summa mind ei üllatanud – teadsin, et hea koha saavutamiseks pean laskma hea summa, ja olin selleks tulemuseks valmis. Samas tulid ka mõned vead sisse, nii et loodetavasti saab seda summat tulevikus veel parandada,» sõnas ta.

Voronova lasi Osijekis põlveltasendist 95 ja 99 silma, eksimatult tabas ta aga lamades­asendist – seeriad tõid 100 ja 100 silma. Püstiasendist oli tulemuseks 95 ja 97 tabamust, mis andiski kokku väga kõrgeklassilise 586 silma. Praeguseks juba enam kui kümme aastat taanlanna Charlotte Jacobseni nimel olnud maailmarekord on vaid kahe silma võrra parem.

Voronova järel sai hõbemedali poolatar Karolina Kowalczyk 582 silmaga ja kolmas oli ukrainlanna Lessia Leskiv 581 silmaga. Teine Eesti esindaja Ljudmila Kortšagina sai 17. koha.

Käimasolevad Euroopa meistrivõistlused on Eestile olnud edukad, sest esmaspäeval võitis Peeter Olesk olümpia kiirlaskmises juunioride arvestuses pronksmedali. Eile kavas olnud juunioride spordipüstoli harjutuse lõpetas Olesk 572 tabamusega, mis andis 9. koha. Teisipäeval saavutas aga Eesti naiskond lamades 300 meetri standardharjutuse 3 x 20 võistlustel kolmanda koha. Naiskonna koosseisu kuulusid lisaks Voronovale veel Ljudmila Kortšagina ja Jelena Potaševa.

44-aastane Voronova on tulnud kolmel korral sõjaväelaste maailmameistriks, viimati mullu Hiinas Guangzhous. EMil oli tema parim tulemus siiani kaks aastat tagasi Belgradis saadud kuues koht, mis andis talle ka pileti Londoni olümpiamängudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles