Venemaa spordiminister: homo-propaganda seadus kehtib ka olümpiasportlastele

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko.
Venemaa spordiminister Vitali Mutko. Foto: SCANPIX

Venemaa spordiminister Vitali Mutko teatas täna, et Vladimir Putini poolt allkirjastatud homo-propaganda seadus kehtib kõigile Sotši olümpiamängudel osalejatele, sealhulgas sportlastele.

Möödunud nädalal teatas Rahvusvaheline Olümpiakommitee (ROK), et on saanud Venemaa kõrgematelt võimudelt kinnituse, et OMi ajal seadust ei rakendata. Selle jutu lükkas Mutko nüüd ümber ja kinnitas, et ka olümpia ajal on kõik seaduse ees võrdsed, vahendab themoscownews.com.

«Keegi ei keela ebatraditsioonilise seksuaalse orientatsiooniga inimestel Sotšisse tulla, kuid kui nad lähvad tänavatele oma orientatsiooni propageerima, siis võetakse nad vastutusele,» selgitas Mutko uut seadust.

Juunist jõustunud seaduse järgi saab eraisikuid trahvida 4000 rubla (umbes 90 eurot) kuni 5000 (umbes 110 eurot) rubla suuruse trahviga. Juriidilistele isikutele on trahvi suurus 800 000 rubla (umbes 18 000 eurot) kuni miljon rubla (umbes 23 000 eurot). Ametiisikud peavad süüdimõistmise korral maksma 40 000 – 50 000 rubla (umbes 900 – 1100 eurot).

Juriidiliste isikute tegevuse võib kuni 90 päevaks peatada, kui nad propageerivad ebatraditsioonilisi seksuaalsuhteid alaealistele.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles